Kayseri'de üretildi – Satışları patladı!

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından Kayseri'de üretilen yerli kola satışlarında patlama yaşandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de üretildi – Satışları patladı!

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ardından Türkiye’de yerli ve milli üretim ürünlere rağbet arttı. Milyonlarca vatandaşın İsrail menşeili ürünleri boykot etmesiyle Kayseri’de üretilen yerli kola satışlarında da patlama yaşandı.

Kayseri'de üretildi – Satışları patladı!

İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim tarihinde başlayan savaş, karada çatışmalarla sürüyor. İsrail'in Filistinlilere ve Gazze’ye yönelik saldırıları ile Türk vatandaşlarının da İsrail mallarına yönelik tavrı daha da sertleşiyor. Vatandaşlar marketlerde özellikle Türk Malı ürünler tercih etmeye özen gösteriyor. Türkiye’de de birçok sektörde yerli ve milli üretimlerle vatandaşın talepleri olumlu yanıt bulmuş oldu. 

Yerli ürün talebi ile piyasaya sürülen bu ürünler vatandaşlar arasında en çok tercih edilenler arasında başı çekiyor. İsrail'e yönelik yapılan boykot çağrılarıyla birlikte, yerli ürünlere olan talep daha da yükselmiş durumda. Kayseri’de de alınan boykot kararları ile birlikte Meysu Cola satışlarındaki artış dikkat çekti. Coca Cola'ya rakip olarak üretilen Meysu Cola’nın satışlarında patlama yaşandı. Ayrıca boykot kararı alan işletmeler de Coca Cola yerine Meysu Cola’yı tercih ederek yerli ve milli üretime destek sağlandı.

İsrail’in saldırılarına karşı Coca Cola’yı protesto edenlerin sabırsızlıkla beklediği yerli ve milli Meysu Kola raflarda yerini aldı. Kayseri’de üretimi devam eden Meysu Cola yoğun talep görüyor. Kentte bulunan birçok işletme de İsrail menşeili ürünleri boykot ederek yerli ve milli üretim olan Meysu Cola’yı desteklediklerin açıklamıştı. Bundan sonra işletme sahipleri artık iş yerlerinde Coca Cola’ya rakip olarak Meysu Cola satacak.

Yerli ve milli üretim olan 2,5 litrelik Meysu Cola, bazı marketlerde 32 liradan satılmaya başlandı.

Türkiye, Kayseri’de üretilen yerli ve milli Meysu Cola ile hem ekonomiye katkı sağlamayı hem de yerli ürün talebini karşılamayı hedefliyor.