Kayseri'de üretiliyor – Migros'ta satılacak!

Migros Market ile anlaşmalı olan Tomarza Kadın Kooperatifleri, ürettikleri istiridye mantarlarını reyonlarında satışa sunacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de üretiliyor – Migros'ta satılacak!

Tomarza Kadın Kooperatiflerinin üremi olan istiridye mantarları Migros Market raflarında satışa sunuluyor. Tomarza Kadın Kooperatifleri istiridye mantarı üreterek hem yerel ekonomiye katkı sağlıyorlar hem de sürdürülebilir tarım uygulamalarının önemini vurguluyorlar.

Kayseri'de üretiliyor – Migros'ta satılacak!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek kentte kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük ediyor. Tomarza Kaymakamı Ali Buzkaya’nın da destekleri ile Kadın Kooperatifleri tarafından üretilen istiridye mantarlarının Migros Marketlerinde satılması için ilk sevkiyatlar başladı. 2023 yılında başlayan işbirliği, bu yılda devam ederek kadın üreticileri desteklemeye devam ediyor. Tomarzalı kadınlar hem ev ekonomisine hem de yerel ekonomiye ürettikleri istiridye mantarları ile katkı sağlıyorlar. Üretilen mantarlar hijyenik ortamlarda paketlenerek sevkiyata hazırlanıyor. El emeği olan istiridye mantarları Migros Market reyonlarında yerini alacak.

Kayseri'de üretiliyor – Migros'ta satılacak!

Tomarza Kadın Kooperatifleri yenilenen bu sözleşme ile daha fazla üretim yaparak ekonomik olarak ev bütçelerine daha fazla katkı sağlanmasına, hem de daha fazla Tomarzalı kadına istihdam sağlanmasına olanak sağlıyor.