Kayseri'de uygun fiyatlı konut arsaları satılacak!

Kayseri'de uygun fiyatlı konut arsaları satış ihalesine çıkıyor. Mülkiyeti Talas Belediyesine ait olan satış üzerine 7 konut arsası, 1 daire ve kiralama üzerine 1 dükkan ihalesi başlıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de uygun fiyatlı konut arsaları satılacak!

Mülkiyeti Talas Belediyesi’ne ait olan taşınmazlar satış için ihaleye çıkıyor. Belediye tarafından yayınlanan listede uygun fiyatlar dikkat çekiyor.

Mülkiyet ve tasarruf hakkı Talas Belediyesi’ne ait olan taşınmazlar Devlet İhale Kanunu’nun 37 ve 45’inci maddeleri gereğince listede yer alan kiralama ve diğer taşınmazların satış ihalesi yapılacak. İhale 23 Ekim Çarşamba günü Talas Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan toplantı salonunda encümen huzurunda gerçekleştirilecek. Konut arsaları I sayılı listede bulunan taşınmazlar kapalı teklif usulü, diğer taşınmazlar ise açık teklif usulü ile ihale edilecek. İhale şartnamesi ve dosya ücreti satış ihaleleri için bin TL, kiralama ihaleleri için 200 TL karşılığında Mali Hizmetler Müdürlüğünden temin edilecek.

İhaleye katılacak kişilerin aşağıda açıklanan belgelerle birlikte Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat ederek ihale günü saat 12:00’den önce alındı belgesi karşılığında dosyalarını teslim etmeleri gerekiyor.

İşte satış ve kiralaması bulunan taşınmazlar;

Kayseri'de uygun fiyatlı konut arsaları satılacak!

İhaleye katılacak kişilerden istenilecek belgeler ise şöyle;

Gerçek kişi ise, Tebligat için kanuni ikametgâh adresini gösterir belge, nüfus cüzdan fotokopisi, ihaleye iştirak edecek olanın imza beyanı.

Tüzel kişi ise, Tebligat için ticari ikametgâh veya adres belgesi, varsa vergi levhası, tüzel kişiliğin yöneticilerinin/şirket ortaklarının isimlerini belirtir Ticaret Sicil Gazetesi veya Oda Kayıt Belgesi ve benzeri belge ve ihaleye iştirak edecek kişinin imza beyanı ve yetki belgesi.

Ortak hükümler, ‘İdari şartnamenin okunduğu ve aynen kabul’ edildiği ibaresi yazılı ve katılanın yetkili temsilcisi veya vekilince imzalanmış nüshası, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun değişik 6’ncı maddesi gereğince ihale dışı bırakılma sebeplerinden herhangi birini taşımadığına dair yazılı taahhütname, Belediyeye vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge, geçici teminatın alındı belgesi (Geçici teminat tutarı tahmin edilen bedelinin %3’ü kadardır. Kiralama ihalesi için geçici teminat miktarı 3 yıl için hesaplanmıştır.  G. teminat T.Vakıflar Bankası TR04 0001 5001 5800 7299 8732 89 veya T. Halk Bankası Talas Şubesi TR68 0001 2001 7740 0007 0000 01 IBAN no.lu banka hesabına ya da Belediyemiz veznesine ödenecektir. Geçici teminat tedavüldeki Türk Parasının dışında 2886 sayılı yasanın 26’ncı maddesinde sayılan değerler de teminat olarak kabul edilebilir. Teminat mektubu süresiz ve teminat mektubunun aslı olacaktır), vekâleten iştirak edenlerin vekâlet belgesi ile birlikte vekâlet edenin imza beyannamesi, ortak girişim halinde; Ortak Girişim Beyannamesi, dosya alındı makbuzu.

Ödeme yöntemleri

İlanın 1 ila 5’inci sıraları arasında yer alan Başakpınar Mahallesinde bulunan taşınmazların ihale bedelinin %8’i peşin kalan kısmı 40 aylık taksitler halinde ödenecektir. İlanın 6 ila 8’inci sıraları arasında yer alan taşınmazların ihale bedelinin %20’si peşin kalan kısmı 15 aylık taksitler halinde ödenecektir. Taksitli satışlarda ödemelerin peşin olarak yapılması durumunda tahmin edilen bedelin altına düşmeyecek şekilde %5 tenzilat yapılacaktır. İlanın III sayılı liste gurubunda yer alan taşınmazların kira bedeli dönemler halinde yıllık peşin olarak ödenecektir.