Kayseri'de uzun kuyruklar oluşabilir!

Bankacılık ve atm işlemlerine yönelik düzenleme iddiası kamuoyunun dikkatini çekti. İddiaların doğru olması halinde 81 ili kapsayan bu düzenlemeyle Kayseri'de de bankamatik önlerinde uzun kuyruklar oluşabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de uzun kuyruklar oluşabilir!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de banka şubelerinde her gün yoğunluk oluşuyor. Bu yoğunluğa sebep olarak yaşlı kesimin atm yerine veznecilik işlemlerini tercih etmesi gösteriliyor. Ancak iddialara göre uzun kuyruğu önlemek için banka işlemlerine kısıtlama geleceği belirtiliyor. Ancak atm önlerindeki uzun kuyruklara da tepki geliyor.

Kayseri'de de para işlemleri için şubeler bankamatiklere yönlendiriyor. UlusalPost'ta yer alan habere göre bazı bankalar da 10 bin TL altındaki işlemlerin vezneden yapılmasını tamamıyla yasakladı. Öyle ki iddiaya göre bu yasak limitin 20 bin TL'ye çıkarılması söyleniyor.

Bankalar dijitalleşme adımları kapsamında iş yükünün azaltılması ve personel tasaruffu amacıyla belli bir miktarın altındaki gişe işlemlerine yasak geldi. Bu iddia haber sitelerinde dolaşıma girmeye başlarken tepkiler de beraberinde geldi.

Özellikle bankamatiklerden işlem yapmakta zorlanan yaşlı vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor. Kararda gişe işlemlerinde uzun kuyruğu önlemek amacı yatarken vatandaşlar bu sefer de atm önlerinde uzun kuyruk oluşacağı düşüncesiyle mağdur olabileceklerini belirtiyor.

Kayseri'de uzun kuyruklar oluşabilir!

Kayseri'de de durum aynı!

Kayseri'de de bankamatik kullanmak yerine gişe işlemlerini kullanan pek çok vatandaş bulunuyor. Kentte bulunan bir bankanın şubesinde oluşan uzun kuyruk hem vatandaşları hem de personelleri sıkıntıya düşürüyor. Örneğin yaşlı bir vatandaş işlemini gerçekleştirdiği halde tekrar sıra alıp tekrar gişeye gidiyor. Personeller durumu anlatsalarda yaşlı vatandaş, diğer insanları zaman kaybına uğratabiliyor.

İddiaya tepkiler sürüyor!

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere kentin diğer bölgelerinde de atmler bulunuyor. Ancak atm kullanmayı bilmeyen vatandaşlar da istedikleri miktarı çekebilmek için vezneleri tercih ediyordu. Bu girişim bu vatandaşları da endişelendirdi. 

Yeni düzenleme ile müşteri yoğunluğunu azaltmak ve hizmet sürelerini kısaltmak hedefleniyor. Ancak emeklilerin ve yaşlı vatandaşların bu iddianın doğruluğu halinde nasıl bir uyum sağlayacağı merak konusu...