Kayseri'de vergi borcu tuzaklarına dikkat - Kişisel bilgilerinizi kaptırmayın!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), son dönemde bazı vatandaşlara sahte 'vergi borcunuz var' e-postaları gönderildiğini duyurarak uyarıda bulundu. Detaylar haberimizde...

Kayseri'de vergi borcu tuzaklarına dikkat - Kişisel bilgilerinizi kaptırmayın!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), son dönemde bazı vatandaşlara sahte ‘vergi borcunuz var’ e-postaları gönderildiğini duyurarak uyarıda bulundu. Kayseri’de de benzer dolandırıcılık girişimleri yaşanabileceğine dikkat çeken GİB, mükellefleri ve vatandaşları bu tür mesajlara karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Sahte E-postalarla Bilgi Çalınıyor

GİB’in açıklamasına göre, dolandırıcılar sahte e-postalarla vatandaşları ‘vergi borcunuz bulunuyor’ iddiasıyla kandırmaya çalışıyor. Bu mesajlarda, GİB’in resmi Dijital Vergi Dairesi sayfasına benzeyen sahte internet sitelerine yönlendirme yapılıyor. Amaç, mükelleflerin kişisel bilgilerini ve kredi kartı verilerini ele geçirmek.

Kayseri'de vergi borcu tuzaklarına dikkat - Kişisel bilgilerinizi kaptırmayın!

Yalnızca Resmi Kanallar Kullanılmalı

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan GİB, tüm ödeme ve işlemlerin yalnızca www.gib.gov.tr, Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar üzerinden yapılması gerektiğinin altını çizdi. Sahte e-postalara itibar edilmemesi, şüpheli durumlarda hemen resmi kanallardan doğrulama yapılması öneriliyor.

Şüpheli Durumlarda VİMER 189’u Arayın

GİB, sahte e-posta veya dolandırıcılık girişimiyle karşılaşan vatandaşların, Vergi İletişim Merkezi’ni (VİMER 189) arayarak bilgi alabileceklerini bildirdi. Kayseri'deki vatandaşların, olası mağduriyetleri önlemek için bu tür girişimlere karşı daha dikkatli olmaları ve şüpheli durumları derhal bildirmeleri hayati önem taşıyor.

Kayseri’de kış hazırlıkları hızla devam ederken dolandırıcıların bu tür yöntemlerle vatandaşları hedef alması, özellikle dikkatli olmayı gerektiriyor. Resmi olmayan e-posta ve mesajlara karşı teyakkuzda olmak, mağduriyetlerin önüne geçmek için büyük önem taşıyor.