Kayseri'de yanan ateşin sırrı çözülemedi

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde bulunan Mevlana Mahallesi'nde, iki apartmanın önündeki küçük arazide akşam saatlerinde alev aldı, bölge sakinleri arasında büyük bir şaşkınlığa yol açtı.

Kayseri'de yanan ateşin sırrı çözülemedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ateşin yakıldığı arazi, genellikle çalılardan ve otlardan oluşan bir alan olarak biliniyor. Mahalle sakinleri zaman zaman burada güvercin beslerken, yangının ardından arazide meydana gelen hasar ve yangının çıkış nedeni merak konusu oldu.

Güvercinler besleniyordu

Mevlana Mahallesi'ndeki söz konusu olan arazi, çalılardan ve otlardan oluşuyor. Çevre sakinleri bazen bu alanda güvercinleri besliyor. Ancak, son olarak akşam saatlerinde arazinin bir kısmının yandığı görüldü.

Kayseri'de yanan ateşin sırrı çözülemedi

Farklı iddialar ortaya atıldı

Yangının çıkış nedeni hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bazı mahalle sakinleri, yangının apartmanlara haşere girişini engellemek amacıyla kasıtlı olarak çıkarıldığını öne sürerken, başka bir grup ise yoldan geçen kişiler tarafından keyfi olarak ateş yakıldığını iddia etti. Ancak, bu iddiaların hiçbirinin doğruluğu henüz kanıtlanmadı. Yangının nasıl başladığı ve kim tarafından çıkarıldığı konusunda net bir bilgiye ulaşılmadı.

Yangın, büyük bir zarar vermeden kontrol altına alınmış olsa da, mahalle sakinleri benzer bir olayın tekrarlamasından endişe ediyor. Yangının çıkış sebebinin belirsizliği ve tekrar etme ihtimali, mahallede tedirginliğe yol açtı.