Kayseri'de yarın bunları yanınızdan eksik etmeyin!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve çevresini uyardı. Peki Kayserililer yarın ne yapacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de yarın bunları yanınızdan eksik etmeyin!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve çevresini yayımladıkları hava tahmini ile uyardı. Tahminlere göre yarın son 82 yılın sıcaklık rekoru kırılacak. Kayserililer ise hafta içi iş koşturmacasına devam ederken sıcaklıklar nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

Kayseri ve çevresi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmini raporuna göre hava sıcaklıkları yüksek seyredecek. Bu nedenle vatandaşlara uyarı yapıldı. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarıda bulunmamaları konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Kayseri'de yarın bunları yanınızdan eksik etmeyin!

Kayseri Sıcaklarında Bunlara Dikkat Edin!

Kayserililer meteorolojiden yapılan uyarının ardından yarın için önlem almaya hazırlanıyor. Hava sıcaklıklarının en önemli sağlık sorunu sıcak çarpması olarak bilinirken, sıcak çarpması yüksek ateş, baş dönmesi, kusma veya halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Bu dönemde sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerekirken uzmanlar, şapkasız çıkılmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Yapılan uyarılar sonucunda yarın açık renkli kıyafetler giyilmesi, klimaların 23-24 derece arasında çalıştırılması öneriliyor. Sıcak hava ile birlikte hijyen kurallarıyla ilişkili olarak ağır, salçalı ve yağlı yemeklerden uzak durulması belirtilirken, yarın dışarıda olan vatandaşların yanında şemsiye ve su bulundurması tavsiye ediliyor.