Kayseri'de yarın ulaşım ücretsiz mi olacak?

Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, bazı şehirlerde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı duyuruldu. Peki, Kayseri'de yarın ulaşım ücretsiz olacak mı?

Kayseri'de yarın ulaşım ücretsiz mi olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla bazı şehirlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu. Vatandaşlar Kayseri’de de aynı durumun olup olmayacağını merak ediyor. 

Resmi Gazete'de yayımlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşımın ücret olacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 19 Ekim tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metrosu gibi büyük şehirlerdeki raylı sistemler 29 Ekim günü ücretsiz olarak hizmet verecek.

'Raylı sistem kayıtlarının erişilebilirliğini artırmayı hedefliyoruz'

Uraloğlu, yaptığı bu önemli gün için şehir içi ulaşımda konfor ve erişilebilirlik sağlamak amacıyla bazı hatlarda ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacağını belirtti. Uraloğlu; ‘Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünde vatandaşlarımızın kent içi ulaşımını iyileştirmeyi ve raylı sistem kayıtlarının erişilebilirliğini artırmayı hedefliyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, bu anlamlı günde vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımda konfor ve bakımlarını yapmalarını amaçlıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Ancak Kayseri'deki toplu taşıma hatlarında bu uygulama geçerli olmayacak ve ücretsiz hizmet verilemeyecek.