Kayseri'de Yaşam Süresi Ne Kadar Oldu?

Kayseri, sağlıklı yaşam koşulları ve gelişmiş sağlık hizmetleriyle Türkiye'nin dikkat çeken şehirlerinden biri olarak öne çıkıyor ve son verilere göre ise şehirde ortalama yaşam süresi kadınlar ve erkekler arasında belirgin farklılıklar gösteriyor. Peki, Kayseri'de ortalama yaşam süresi ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Yaşam Süresi Ne Kadar Oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaşam süresi, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve kaliteli sağlık hizmetleri göz önünde bulundurulduğunda şehrin ortalama yaşam süresi dikkat çekici bir şekilde ortaya çıktı. Son verilere göre, Kayseri'de kadınlar ve erkekler arasında belirgin bir yaşam süresi farkı bulunuyor. 

Kadınlar Daha Uzun Yaşıyor

Kayseri’de kadınlar, erkeklerden daha uzun yaşıyor. Kadınların ortalama yaşam süresi 80,9 yıl olarak belirlendi. Kadınların daha uzun yaşaması, onların sağlıklı yaşam tarzlarını benimsemeleri ve düzenli sağlık kontrollerine gitmeleriyle ilişkilendiriliyor.

Fiziksel İşler ve Stres Etkili

Erkeklerin ortalama yaşam süresi ise 75,7 yıl olarak kaydedildi. Erkeklerin daha kısa yaşamaları, genellikle daha fazla fiziksel işlerde çalışmaları, daha yüksek stres seviyeleri, riskli davranışlar ve sağlık kontrollerine daha az gitmeleri gibi faktörlere bağlanılıyor.

Gümüşhane Birinci Sırada

Yaşam maliyeti sitesinde yer alan bilgilere göre Kayseri'de genel olarak ortalama yaşam süresi 79 yıl olarak belirlendi. Ayrıca Kayseri'nin yanı sıra, Gümüşhane de Türkiye'de en uzun yaşam süresine sahip şehirler arasında birinci sırada yer aldı.