Kayseri' de Yaşanan Olaylar Sonrası STK'lar İle Kritik Görüşme!

Kayseri'de, 30 Haziran Pazar günü yaşanan cinsel taciz olayının ardından kentin çeşitli noktalarında olaylar meydana gelmişti. Özellikle yabancı uyruklu kişilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde gelişen asayiş sorunları halkı tedirgin etmeye devam ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri' de Yaşanan Olaylar Sonrası STK'lar İle Kritik Görüşme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan olayların ardından yeniden düzeni sağlayan Kayseri Emniyeti, özellikle Osmanlı -  Sahabiye -  Battalgazi ve Eskişehir Bağları mevkileri ile olayın gerçekleştiği Danişmentgazi Mahallesi'nde tedbir amaçlı yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, 800'ün üzerinde kişiyi gözaltına alırken, çeşitli suçlardan yakalanan şüpheliler hakkındaki soruşturmalar da devam ediyor.

Vekillerle Kritik Görüşme

Kayseri’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hulusi Akar ve Ayşe Böhürler ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, olaylar sonrası Suriyelilerin yaşadığı tedirginlik ve korkuların giderilmesi ile vatandaşlar tarafından dikkat çeken ve olaylarda tahribe uğrayan MA plakalı araçlar konusu ele alındı. Sivil toplum kuruluşları, Kayseri Milletvekillerine taleplerini ve şikâyetlerini sundular.

Raporda Neler Var?

Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan açıklamada, ‘Kayseri'de meydana gelen üzücü olaylar sebebiyle, AK Parti milletvekilleri Hulusi Akar ve Ayşe Böhürler ile görüştük. Sorunları aktardık, korkuların giderilmesi, hasarların tespiti ve zararların karşılanması, MA plakaların normal plaka haline dönüştürülmesi, yanlış algıların düzeltilmesi ve göçmenlere daha insani davranılması konularını içeren raporu ilettik. Milletvekillerimiz, bu konularda çalışma yapıp en kısa sürede kamuoyuna bilgi vereceklerini belirttiler’ ifadelerine yer verildi.