Kayseri'de Yatağa Yatırılan Bu Meyveyi Satan Köşeyi Dönüyor

Kayseri'de yatağa yatırılan bu meyveyi satan zengin oluyor. Mersin'de 10 TL'ye satılan bu meyve Kayseri'de tezgâhlarda ortalama 70 TL'ye satılıyor. Vatandaşlar, yüksek fiyatlı olması nedeniyle, kilo ile almak yerine genellikle 2-3 adet alıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Yatağa Yatırılan Bu Meyveyi Satan Köşeyi Dönüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de yatağa yatırılan bu meyveyi satan zengin oluyor. Mersin’de kilogramı 10 TL olan limon, Kayseri’de ortalama 70 TL’den satılıyor. Bu büyük fiyat farkı, vatandaşların alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdi.

Kayseri'de Yatağa Yatırılan Bu Meyveyi Satan Köşeyi Dönüyor

Artık adet şeklinde alınıyor

Kayseri’de limonun kilogram fiyatının bu denli yüksek olması, pazarlarda bazı alışkanlıkların değişmesine neden oldu. Tüketiciler, yüksek fiyatlar nedeniyle kilo ile limon almak yerine genellikle 2-3 adet limon almayı tercih ediyor. Satıcılar, limonun yüksek maliyetinin yanı sıra, Kayseri’nin limon yetiştiriciliği açısından uygun bir bölge olmamasının da fiyatları etkilediğini ifade ediyor.

Kış mevsiminde hasat ediliyor

Kayseri’de limon fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının birkaç nedeni bulunuyor. Limonun bölge şartları ve mevsimsel faktörler nedeniyle maliyetinin artması etkili oluyor. Limon ağaçları genellikle ilkbaharda çiçek açıyor ve olgunlaşma süresi, cinsine ve bölge şartlarına bağlı olarak 6-9 ay arasında değişiyor. Limonların hasat dönemi sonbahar ve kış aylarına denk geliyor.

Kayseri'de Yatağa Yatırılan Bu Meyveyi Satan Köşeyi Dönüyor

Kışın ‘yatak limon’ yapılıyor

Yaz mevsiminde satılan limonlar, aslında kış aylarında hasat ediliyor. Bu limonlar özel kağıtlara sarılarak ‘yatak limon’ elde ediliyor. ‘Yatak limon’ derin kasalara yerleştirilerek. Soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor ve yazın satışa sunuluyor. Yatak işlemi, limonların taze ve kullanılabilir durumda kalmasını sağlıyor.