Kayseri'de Yaz Mevsiminde Isınmak İçin Soba Yakıyorlar!

Son yılların en sıcak ve kurak yazını geçiren Kayseri'nin o bölgesinde insanlar, gece üşümemek için soba yakmak durumunda kalıyor. Detaylar, Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Yaz Mevsiminde Isınmak İçin Soba Yakıyorlar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye bunaltıcı yaz sıcaklarını yaşarken, insanlar serinleyecekleri ve dinlenebilecekleri yerlere büyük rağbet gösteriyor. Yaz sıcaklarından bunalanların son yıllarda en çok tercih ettiği yerlerin başında Erciyes’in Tekir Yaylası geliyor.

Kayseri'de Yaz mevsiminde ısınmak için soba yakıyorlar!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde yaz aylarında canlandırmak için Erciyes’te kamp çadır alanı oluşturdu. Kayseri’nin yanı sıra Yozgat, Kahramanmaraş, Adana gibi illerde yaşayanlar, sıcaklardan kurtulmak için Erciyes Dağı’nın eteklerinde 2200 metre yükseklikteki Tekir Yaylası’nda kamp çadırı kuruyor. 
Serin havanın yanı sıra doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenler için bulunmaz bir kamp alanı olan Erciyes’te akşam saatlerinde hava sıcaklığı düşmeye başlıyor. Gece yarısında ise sıcaklık 5 dereceye kadar düşüyor. Bu nedenle çadırda kamp kuranlar, soba yakarak ısınmak durumunda kalıyor.

Erciyes’te akşam saatlerinden itibaren kalın giysiler giymeden dışarıda gezmek bile neredeyse imkansız. Bu nedenle bu bölgede kamp kuranlar, hem kalın giysiler hem de çadırlarda soba yakmak durumunda kalıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl yaptığı çağrı ile birlikte Erciyes, Türkiye’nin önemli bir kamp merkezi olmaya aday hale geldi. 
Erciyes Kayak Merkezi’ni ‘Doğayla Buluşma Zamanı. Çadırını Al, Erciyes’e Gel’ sloganıyla 1 Temmuz 2024 itibariyle doğaseverlerin kullanımına açtıklarını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın merkezin sadece kış aylarında değil, yılın her döneminde cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.