Kayseri'de Yeni Tarife Açıklandı – Zamlı Fiyatlar Şok Etti!

Kayseri Halıcılar Esnaf Odası, 2024 yılı için tekstil ürünleri ve halı yıkama hizmetlerine yönelik yeni fiyat tarifesini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Yeni Tarife Açıklandı – Zamlı Fiyatlar Şok Etti!

Kayseri Halıcılar Esnaf Odası Temmuz ayı ile birlikte yeni fiyat tarifelerini duyurdu. Oda tarafından duyurulan güncel fiyatlarda, Temmuz ayı zamlarından nasibini aldı. 

Kayseri' de Yeni Tarife Açıklandı – Zamlı Fiyatlar Şok Etti!

Yaz dönemi ile yoğun talep gören Halı Yıkama hizmetinde, yeni tarifeler vatandaşların cebini yakacak. 
Açıklanan bu yeni tarife, hem el dokuma hem de makine halıları için belirlenen fiyatlarla birlikte perde, tekstil ve koltuk grupları gibi çeşitli hizmetleri kapsıyor. İşte güncel halı yıkama fiyatları;

Kayseri' de Yeni Tarife Açıklandı – Zamlı Fiyatlar Şok Etti!

El Dokuma Grubu:

El dokuma halılar, ince işçilik ve kaliteli malzemelerle öne çıkıyor. Bu özel halıların yıkama fiyatları m² başına 84 TL olarak belirlendi. El dokuma Shaggy halılar 126 TL, halifleks ise 72 TL’dir. Silikonlu halılar da 84 TL’den yıkanırken, en pahalı grup olan Samur halılar için m² başına 252 TL ücret uygulanıyor.

Makine Halıları:

Makine halıları, çeşitli kategorilere ayrılarak fiyatlandırıldı. Standart makine halıları m² başına 58 TL, makine yün ve makine Nepal halıları ise 67 TL'den yıkanıyor. İpek halılar 75 TL, akrilik Shaggy halılar ise 84 TL olarak fiyatlandırıldı.

Diğer Halı Türleri:

Isparta, Yahyalı, Bünyan gibi yerel halılar m² başına 67-72 TL arasında değişen fiyatlarla yıkanıyor. Çin halıları 75 TL, Yörük halıları ise 67 TL olarak belirlendi. El dokuma kilimler ise m² başına 84 TL’den yıkanıyor.

Kayseri' de Yeni Tarife Açıklandı – Zamlı Fiyatlar Şok Etti!

Overlok ve Yerinde Yıkama Hizmetleri

Halıların kenarlarını sağlamlaştırmak için yapılan overlok işlemi kumaş için 50 TL/metre, normal overlok için ise 62 TL/metre olarak belirlendi. Yerinde yıkama hizmeti, bina ve iş yeri halıları için m² başına 67 TL ile 72 TL arasında değişiyor.

Perde Yıkama Fiyatları

Perdeler de çeşitli türlerine göre fiyatlandırıldı. Stor perdeler 135 TL, zebra perdeler ve çift mekanizma perdeler 165 TL, derili perdeler ise 250 TL olarak yıkanıyor. Aksesuarlı perdeler 33 TL’den yıkanırken, perde sök-tak işlemi adet başına 125 TL olarak belirlendi. Perdelerin kasa uzunluğu 1.50 cm’i geçmesi durumunda, metre başına 28 TL ilave ücret alınıyor.

Kayseri' de Yeni Tarife Açıklandı – Zamlı Fiyatlar Şok Etti!

Tekstil Ürünleri Yıkama Fiyatları;

Yün yorganlar tek kişi için 336 TL, çift kişi için 420 TL’den yıkanıyor. Elyaf yorganlar ise tek kişi için 250 TL, çift kişi için 336 TL olarak fiyatlandırıldı. Battaniyeler tek kişi için 250 TL, çift kişi için 336 TL’den yıkanıyor. Ayrıca, yün yıkama hizmeti de 84 TL olarak belirlendi.

Kanepe ve Koltuk Yıkama Fiyatları

Koltuk ve kanepe gruplarında standart koltuk takımı yıkama hizmeti 1.260 TL, kanepe yıkama hizmeti 1.425 TL olarak fiyatlandırıldı. Chester takımlar 1.680 TL, köşem koltuk takımları ise 1.005 TL’den yıkanıyor. Minderli koltuk takımları ise 1.420 TL olarak belirlendi.

Kayseri Halıcılar Esnaf Odası, 10 m² altındaki halıların yıkama hizmeti için toplamda 10 m² ücreti alınacağının da altını çizdi. 

Kayseri'de Yeni Tarife Açıklandı – Zamlı Fiyatlar Şok Etti!