Kayseri'de yılbaşı hazırlıkları: Kırmızı et el yakan fiyatlarıyla baş tacı mı?
Kayseri'de yılbaşı hazırlıkları hızlandı. Sofralarda en çok tercih edilen ürün kırmızı et mi yoksa beyaz et mi oldu? Kasaplardaki güncel fiyatlar ve vatandaşların yorumlarına dair tüm detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Yeni yıla sayılı günler kala Kayseri’de de yılbaşı hazırlıkları hız kazandı. Kayserililer, yılbaşı gecesini sevdikleriyle evde karşılamaya hazırlanırken, sofraların vazgeçilmezi yine et ürünleri oldu. Özellikle kırmızı etin öne çıktığı bu dönemde, en çok tercih edilen ürünlerin başında ise kuzu ciğer yer aldı.
Kayseri’nin tanınmış kasaplarından Kösedağ Et Marketten Ercan Gürbüz, Kayseri Anadolu Haber’e yaptığı açıklamada, Kayserililerin yılbaşı sofralarında kırmızı eti tercih ettiğini ifade etti. Gürbüz, ‘‘Bu yıl sofralarda en çok kuzu ciğer tercih edildi. Ardından biftek, saç kavurma ve kuzu pirzola geliyor’‘ dedi.
Alışveriş yapan vatandaşlar ise alım gücünün geçtiğimiz yıllara göre zayıfladığını belirtirken, yılbaşı sofralarına özel bir dokunuş yapmak için kırmızı ete yöneldiklerini ifade ettiler. Ancak fiyatların yüksek olması nedeniyle beyaz etin de alternatif olarak tercih edildiğine dikkat çektiler.
Kırmızı et fiyatları dikkat çekiyor
Ercan Gürbüz, yılbaşı öncesi fiyatlarla ilgili bilgi vererek kırmızı et ürünlerinin güncel fiyatlarını şu şekilde sıraladı:
Kuzu ciğer: 650 TL
Biftek: 675 TL
Saç kavurma: 595 TL
Kuzu pirzola: 800 TL
Kuzu kıyma: 690 TL
Dana kıyma: 550 TL
Yeni yıldan umutlu, ancak temkinli bekleyiş
Alışveriş yapan vatandaşların bir kısmı yeni yıldan umutlu olduklarını dile getirirken, bazıları ise ekonomik koşulların 2025’te de zorlayıcı olacağını düşündüklerini ifade etti. Her şeye rağmen yeni yılı güzel bir sofra ile karşılamaya çalışan Kayserililer, son bir kez kesenin ağzını açtıklarının altını çizdiler.
Kayseri’de yılbaşı öncesi hareketlilik sürerken, hem umut hem de temkinli bir beklenti havası şehre hâkim durumda.