Kayseri'de yine gündeme geldi – Bakanlık takibe aldı!

Okulların açılmasına az süre kala, devlet okullarına kayıt işlemlerinde velilerden talep edilen ücretler tekrar gündeme geldi ve birçok veli kâğıt parası ve temizlik giderleri gibi ek masraflar ile karşı karşıya kaldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya açıklık getirdi.

Kayseri'de yine gündeme geldi – Bakanlık takibe aldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, devlet okullarına kayıt işlemleri sırasında velilerden talep edilen ücretler bir kez daha gündeme geldi. Veliler, çocuklarının devlet okullarında eğitim almasını isterken, kayıt işlemleri sırasında birçok ek maliyetle karşılaşıyor. Özellikle kayıt ücreti, kâğıt parası ve temizlik giderleri gibi çeşitli başlıklar altında talep edilen ücretler, velilerin maddi yükünü artırıyor.

Veliler, devlet okullarının ücretsiz eğitim vermesi gerektiğini savunarak, bu ek ücret taleplerinin yanlış olduğunu dile getiriyor.

Ek ücret talep edilemez

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilere seslendi. Tekin; ‘Bizim okullarımıza çocuklarınızı kaydettirmek istiyorsanız, herhangi bir kişiye gidip para ödemenize gerek yok. Biz zaten, sizin kayıtlarınızı yapıyorsunuz’ diyerek, velilere kayıt sırasında herhangi bir ek ücret talep edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bakanlık takibe aldı

Kayıt sürecinde yaşanan olumsuz durumların bakanlık tarafından ciddiyetle takip edileceği ve gereken işlemlerin yapılacağı mesajını veren Bakan Tekin;  ‘Eğer Milli Eğitim Bakanlığı'nı zan altında bırakacak yanlış uygulama yapan kişiler varsa, şikâyetlerinizi iletin, gereğini yapalım’ dedi.