Kayseri'de yoğun ısrar!

Kayseri esnafının hem ticari zekası hem de alışverişerde vatandaşa yoğun ısrarları yüzleri güldürüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de yoğun ısrar!

Ticari zekası, uyanıklığı ve hayırseverliğiyle bilinen Kayseri'nin esnafı ürün sattırabilmek için müşterilere ısrarı yüz güldürüyor. Örneğin bir vatandaş denediği bir ayakkabı ile ilgili diyaloğunu şöyle anlattı, ''Bir topuklu ayakkabı denedim ama topuğum arkadan çıktı. Ön kısmı da sıktı. Ancak buna rağmen esnafın 'Güzel oldu abla ayağına yakıştı.' şeklinde ısrar etmesi çok komikti'' dedi.

Kayseri esnafının müşteri ilişkilerindeki samimiyeti ve ticari zekası ürün satış anında daha da öne çıkıyor. Bir mağazada yaşanan bu olay Kayseri esnafına ait bilinen bu özellikleri adeta gözler önüne serdi. Başka bir vatandaş ise denediği kıyafetin boyunun kısa gelmesine rağmen esnafın 'bu kıyafetin modeli böyle' söylemi müşterileri güldürdü.

Kayseri'de yoğun ısrar!

Esnaf uyanıklığı!

Bu samimi ve ısrarcı tavır esnafın ticari zekasının yanı sıra müşteriyle kurduğu iletişim şekli de dikkat çekiyor. Ancak esnafın pazarlık yapılması nedeniyle ürünün fiyatını olduğundan fazla söylemesi de dikkatlerden kaçmıyor. Örneğin 700 TL'lik bir ayakkabıya esnaf 800 TL fiyat biçiyor. Pazarlık esnasında müşteri ayakkabıyı 100 lira uyguna aldığını düşünürken aslında mevcut fiyatından alıyor.