Kayseri'de yok ama yüz binler kullanıyor!

Yüksek Hızlı Tren, Kayserililerin uzun zamandır beklediği ve talep ettiği bir hizmet olarak ön plana çıkıyor. Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren hattının yapımı devam ederken, sadece Haziran ayında Yüksek Hızlı Tren kullanan yolcu sayısı görenleri şaşırttı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de yok ama yüz binler kullanıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de ilk olarak Eskişehir-Ankara illerini birbirine bağlayan ve 2009 yılında hizmete açılan Yüksek Hızlı Tren hatları uzun yıllardır Kayserili vatandaşların önde gelen taleplerinden birisi. Sivas-Yozgat-Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına Yozgat, Yerköy istasyonu üzerinden bağlanması planlanan ve 23 Temmuz 2022 temeli atılan Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren hattının 2028 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Peki mevcut hatlarda TCDD, Haziran ayında kaç yolcu taşındı?

1 milyon 84 bin 140 yolcu

TCDD tarafından açıklanan verilere göre haziran ayında sadece Yüksek Hızlı Tren hatlarında 1 milyon 84 bin 140 yolcu taşındığı belirtildi.  Bu rakam vatandaşların Yüksek Hızlı Tren Hatlarına gösterdiği ilginin boyutunu gözler önüne serdi.

Kayseri'de yok ama yüzbinler kullanıyor!