Kayseri'de Zabıtalara Suç Duyurusu

Kayseri'de Kurban Bayramı sırasında kurban pazarında sakatat toplamak isteyen Ali B. zabıtaların müdahalesi nedeniyle kendini elektrik direğine astı. Bu olayın ardından Ali B.'nin avukatı, Talas Belediyesi zabıta memurları hakkında suç duyurusunda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Zabıtalara Suç Duyurusu

Kayseri’de Kurban Bayramı sırasında kurban pazarında sakatat toplamak isteyen Ali B. zabıtaların müdahalesi nedeniyle kendini elektrik direğine astı. Bu olayın ardından Ali B.’nin avukatı, Talas Belediyesi zabıta memurları hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Avukat, zabıta memurlarını, bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek, görevi kötüye kullanmak ve inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek suçlamalarıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

Talas Belediyesi ise yaptığı açıklamada, Ali B.’ye zabıtalar tarafından herhangi bir müdahale olmadığını belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, ‘A.B isimli vatandaşa zabıtalarımızın müdahalesi söz konusu değildir. Psikolojik tedavi gördüğü anlaşılan şahsın intihar girişimi, kamuoyuna yanlış yansıtılmış ve ülke çapında bilgi kirliliğine yol açmıştır. Vatandaşın bu teşebbüsünün zabıta müdahalesine bağlanması, sansasyonel sonuç elde etme çabasından başka bir amaç taşımamaktadır’ denildi.

Ali B.’nin avukatı ise müvekkilinin psikolojik tedavi gördüğü iddialarını reddetti ve bu bilgilerin düzeltilmesini talep etti. Ayrıca, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında müvekkilinin kişisel verilerine erişim sağlanması hakkında yasal işlem yapılmasını, suçluların tespit edilerek soruşturma açılmasını ve Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmalarını istedi.