Kayseri'de zamsız pide!

Kayseri'de Ramazanın gelmesiyle pide fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Kayserili vatandaşlar geçen yıla göre yüzde yüz zamlanan Ramazan pidesinin fiyatlarını görünce çareyi pideyi evde yapmakta buldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…

Kayseri'de zamsız pide!

Kayseri’de Ramazan’ın gelmesiyle pide fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Kayserililer geçen yıla göre yüzde yüz zamlanan fiyatları görünce Ramazan pidesini evde yapmaya başladı.

Ramazan pidesinin 2024 yılı fiyatları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Sade ramazan pidesi 9 liradan, yumurtalı pide ise 15 liradan satılacağı söylenmişti.

Kayserili vatandaşlar bu zam sonrası çareyi evde pide yapmakta buldu.

Kayseri'de zamsız pide!

Evde pide yapmak isteyen Kayserililer ramazan pidesinin nasıl yapıldığını ve püf noktalarını merak ederek araştırıyor.

Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak Ramazan pidesinin nasıl yapıldığını ve püf noktalarını Kayserili vatandaşlar için araştırdık. İşte Ramazan pidesi tarifi ve püf noktaları;

Hamur için gerekli malzemeler:

1 paket instant maya

2,5 su bardağı ılık su

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

5 su bardağı un

Üzeri için gerekli malzemeler:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı yoğurt

Susam ve çörek otu

Kayseri'de zamsız pide!

Pide Yapım Aşamaları:

Un, instant maya, şeker ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Ortasını açıp, ılık suyu ekleyerek kenarlardan unu alıp yoğurmaya başlayalım. (Hamur ele yapışacak yumuşaklıkta olsun)

Hamuru tezgahta unla birlikte yoğuralım, sonra tekrar kaba alıp üzerini örtün ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Hazır olan hamuru tezgaha alıp, 2-3 dakika daha yoğuralım. Daha sonra iki eşit parçaya bölelim ve bezeler haline getirelim. Bezeleri 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakalım.

Daha sonra fırın tepsisine galeta unu serpip, bezeleri tepsiye alarak şekil verelim. Pidelerin kenarlarını yuvarlak şekilde düzenleyin ve bıçakla şeritler atalım.

Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp, hamurun üzerine sürün ve susam ve çörek otu serpelim.

Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında pidelerin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun!