Kayseri'deki Anı Evi Dikkat Çekiyor!

15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde, saldırıda şehit olan komiser yardımcısı Cennet Yiğit adına oluşturulan anı evi Kayserililerin dikkatini çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'deki Anı Evi Dikkat Çekiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde, Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in hatırası, Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki babaevinin bodrum katında oluşturulan 'Anı Evi'nde yaşatılıyor. Yiğit, şehit olduğunda henüz 23 yaşındaydı. 

Kayseri'deki Anı Evi Dikkat Çekiyor!

Şehit Cennet Yiğit hatırasına düzenlenen anı evinde, Yiğit'in fotoğrafları, çocukken oynadığı bebeği, nişan yüzüğü, resmi üniforması, şehit olduğu sırada üzerindeki kıyafetleri, darbecilerin bombardımanından kalan şarapnel parçaları, yaptığı resimler ve şehit arkadaşlarının fotoğrafları yer alıyor. Yüzlerce objenin bulunduğu bu ev sayesinde ziyaretçiler hem 15 Temmuz’u hem Şehit Cennet Yiğit’i anma fırsatı buluyor. 

Kayseri'deki Anı Evi Dikkat Çekiyor!

Yiğit'in ailesi, kızlarına olan özlemlerini bu anı evinde sergilenen fotoğraf ve kişisel eşyalar aracılığıyla gidermeye çalışıyor. Şimdiye kadar 20 bin kişi tarafından ziyaret edilen anı evi, her gelen ziyaretçiyle birlikte 15 Temmuz'u yeniden yaşatıyor. Ziyaretçilerin hatıra defterine yazdıkları düşünceler, o karanlık gecenin unutulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Kayseri'deki Anı Evi Dikkat Çekiyor!

Cennet Yiğit’in Öz Geçmişi

Cennet Yiğit, liseyi Kayseri Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin Resim-İş bölümünde tamamladı. Ardından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünde öğrenim görürken Polis Akademisi sınavlarına katıldı ve başarıyla kazandı. Çok başarılı bir öğrenci olan Yiğit, iki üniversiteyi aynı anda tamamlayarak mezun oldu ve hayatına polis olarak devam etmeye karar verdi. Özel Harekât polisliğine olan hayranlığı nedeniyle, 3 aylık zorlu bir eğitimi başarıyla tamamlayarak bu görevi yapmaya hak kazandı. 

Kayseri'deki Anı Evi Dikkat Çekiyor!

Komiser yardımcısı olarak 10 ay Özel Harekât ‘ta görev yaptıktan sonra, 15 Temmuz gecesi hain saldırıda şehit düştü.
Cennet Yiğit’in anı evi, onun kahramanlık ve fedakârlık dolu hayatını gelecek nesillere aktarmak için önemli bir hatıra merkezi olarak hizmet veriyor.