Kayseri'deki Cinayet Bir Soruşturmanın Kapılarını Araladı!

Kayseri'de yaşanan olayda, Mustafa Dever'in arkadaşı Adem Caner tarafından tabancayla vurularak öldürülmesinin ardından Dever'e ait bir depoda, piyasa değeri yüksek miktarda ham madde ele geçirildi.

Kayseri'deki Cinayet Bir Soruşturmanın Kapılarını Araladı!

Kayseri'de de tartıştığı arkadaşı Adem Caner tarafından tabancayla vurularak öldürülen Mustafa Dever'e (40) ait depoda, kardeşinin ihbarı üzerine piyasa değeri yüksek miktarda depolandı ve üretilen kullanılan ham madde ele geçirildi. Ağabeyinin depolamaları gün içinde polise teslim edilerek saklandığını belirten Mehmet Fatih Dever, 'Maddenin piyasada yüklü olduğu bilgiler. Emniyet güçlerinde bize bu olayın meydana gelebileceği ihtimalini ilettiler. Biz de burada hareket ettiğimizde olayın oluşma şekli, taşıyan kişilerin ya da kayıtlıların yaşantılarına ilişkin bu olay basit bir kavga olmadığından kanaatine varıyoruz' diye konuştu.

Kayseri'deki Cinayet Bir Soruşturmanın Kapılarını Araladı!

Olay, 7 Ağustos'ta saat 15.00 sıralarında, Talas ilçesi Harman Mahallesi Düvencikuyu Sokak'ta meydana geldi. Adem Caner, bağ evinin arkadaşı Mustafa Dever ile henüz belirlenemeyen nedenleri tartıştı. Yaşanan arbede kavgaya dönüştü. Olayda Adem Caner, evin bahçesinde Mustafa Dever'i tabancayla vurdu. İhbarla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Dever'in hayatını kaybettiği belirlendi. Dever'in cenazesi, otopsi işlemlerinin değerlendirilmesinin ardından değerlendirmeler verildi. Polis, olay yerinden kaçan Adem Caner'i yakalayarak gözaltına aldı. Caner, emniyetteki operasyonların ardından tutuklandı. Olaydan yaklaşık 3.5 saat önce Adem Caner'in, Mustafa Dever'in evinde gelişi güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayın ardından Mustafa Dever'in kardeşi Mehmet Fatih Dever, bir depoda kasanın içinde çeşitli yöntemlere rastladı. Araştırma sonuçları bunların birleştirilmesi ve çoğaltılması kullanılan ham maddelerin bulunup bulunmadığını gösterir. Mehmet Fatih Dever'in 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine depoda piyasa değeri en yüksek miktarda harcandı.

Kayseri'deki Cinayet Bir Soruşturmanın Kapılarını Araladı!

Ağabeyinin, elektriğin patlaması gün polise teslim teslim bilgisine ulaşan Mehmet Fatih Dever, 'Biz olayı öğrendikten sonra medyada gördüğümüzde yorumlama yapabiliyorduk. 'Ne olmuş, nedir?' diye biz kaçtık ve kavga olacağı bilgisi bize iletildi. Durumun bize bildirilmediğini. Olay yerinde kavgaya rastlamadık. Ezilen bir ağaç parçası veya bir arbedeye rastlanmadı.

'BİR DEPO İÇİNDE BİR ŞEYLERE RASTLADIK'

Cenazede taziye sırasında ağabeyinin bir arkadaşından gösterilen performansa göre ortaya çıkan performansa göre ortaya çıkan Mehmet Fatih Dever, 'Bir depo içinde bir kayıtlı rastladık. Ne olduklarına anlam veremedik. Araştırma olup olmadığı belliydi. Aslında böyle bir şeyin varlığı ortaya çıktı. Öğrendikten sonra 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden ihbar yapıldık. Olayın bu eşyaların bulunduğu bilgiler ilettik. Oluşabileceği olasılığını ilettiler. Biz de burada hareket ettiğimizde olayın oluşma şeklini, kayıtlı ya da kişilerin yaşantılarına ilişkin bu olay basit bir kavga olmadığına kanaatine varıyoruz' diye konuştu.

Kayseri'deki Cinayet Bir Soruşturmanın Kapılarını Araladı!

'AĞABEYİMİN BÖYLE BİR OLAY SONUCU KURBAN GİTTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİZ'

Ortadaki hayatın karmaşıklığının katılımında örtülmeye çalışılıyor algısında bilgi veren Dever, Bizler bu bilgileri öğrendiğimizde çöpe de atabiliyorduk. Böyle bir yola girmedik. Ölüm hadisesi gerçekten ağır ve acılı bir süreç, burada bize ait değil. Ağabeyimin, elindeki bazı şeyleri öğrendiğini. O gün içinde bu işin sonuçlanacağını ve güvenli bir şekilde teslim alınabileceğini. Bilgileri ilettikten sonra bu olayın bizi bu şekilde değiştireceğini söyledi.

'OLAYI BİR KİŞİNİN YAPMIŞ OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDE DEĞİLİZ'

Tüm suçluların cezasını bulmalarından yana kaydırarak Dever, şöyle konuştu:

'Katillerin, en ağır cezayı alacaklarından şüphemiz yok. Lakin olay bir kişinin yaptığı düşüncesinde kaldık. Çok karmaşık bir hadisenin olduğu düşünceleri içindeyiz. Böyle bir karmaşıklık var ise tüm suçluların cezasını bulma yanayız. Ağabeyim rahmetli oldu. Allah rahmet eylesin ama Çok insanın canını yakabilecek düzeyde olan şeyleri. Biz bunlardan korkmadan ifade edebiliyoruz. Herkes bu konuda gördüklerini ifade edebilirse böyle bir belanın arınmasına imkan olabilme umudunu taşıyoruz' diye.