Kayseri'deki gurbetçiler de şikâyetçi – Bir daha gelmem!

Yıllık izin süresini memleketinde geçirmek üzere Kayseri'ye gelen gurbetçiler kentte gördükleri manzara karşısında neye uğradığını şaşırıyor. Gurbetçiler memleketlerinde yaşadıkları 2-3 aylık sürenin daha en başından şikâyete başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'deki gurbetçiler de şikâyetçi – Bir daha gelmem!

Yıllık izin süresini memleketinde geçirmek üzere Kayseri’ye gelen gurbetçiler çarşı pazardaki pahalılıktan şikâyetçi. Türkiye’de artan enflasyon ve hayat pahalılığı sadece ülkede yaşayan vatandaşları değil, Avrupa’dan memleketine gelen gurbetçileri ve yabancı turistleri de isyan ettiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa’nın birçok ülkesinde uzun süreli yaz tatilleri başladı. Başta Almanya, Hollanda ve Belçika olmak üzere AB ülkelerinde ikamet eden ve bu tatili fırsat bilen binlerce vatandaşı memleketin yolunu tuttu. 

Kayseri’ye gelen gurbetçiler uzun süreli ayrılık sonrası ailelerine ve memleketlerine kavuşma ile büyük mutluluk yaşasa da çarşı pazarda gördüğü pahalılık karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor.

Kayseri’nin çarşılarına akın eden gurbetçiler ülkedeki pahalılıktan dert yanıyor.

Konuyla ilgili konuşan bir gurbetçi Euro bozdurduğunu ancak hiçbir değeri olmadığını ifade ederken, ‘Ailemizle birlikte bir yemek yemeye giriyoruz 2 bin 3 bin TL’nin altında para vermiyoruz’ dedi.

Almanya’dan gelerek tatilini Kayseri’de akrabaları ile geçiren bir başka gurbetçi vatandaş ise, ‘Memleketime ailemin yanına geldim çok mutluyum ama bu yıl her şey aşırı pahalı. Bundan sonra tatilimi burada geçirmek istemiyorum’ diye konuştu.