Kayseri'deki her akşam yaşanan izdihama çözüm geldi

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan otobüs durağı, günün her saati yoğun bir şekilde hizmet veriyor. Özellikle akşam saatlerinde artan yolcu trafiği nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanıyor. Ancak bu soruna çözüm geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'deki her akşam yaşanan izdihama çözüm geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan otobüs durağı, günün her saatinde yoğun bir şekilde hizmet veriyor. Özellikle akşam saatlerinde artan yolcu trafiği nedeniyle durakta zaman zaman izdiham yaşanıyor. Bu yoğunluk içinde yolcuların hangi otobüse bineceklerini bilmemesi de bir sorun haline gelmişti. Ancak şimdi meydanda bulunan otobüs durağında denetçi olduğu görüldü.

Yeni güzergah kafaları karıştırdı

Geçtiğimiz ay otobüs seferlerin ve hatların değişmesi, bu karmaşıklığın artmasına neden oldu. Yeni güzergahlara alışmaya çalışan vatandaşlar, durakta bekleyen otobüs şoförlerine nereye gittiğini sorarak yola devam etmeye çalışıyor. Bu durum, hem zaman kaybına hem de bekleyen yolcu kalabalıklarına yol açıyordu.

İzdiham azaldı

Meydanda bulunan otobüs durağında, nereye gideceğini bilemeyen kişilere yardımcı olmak amacıyla bir denetçi görevlendirildi. Görevli, durakta bekleyen yolculara hangi otobüslerin hangi güzergahlara gittiği konusunda bilgi vererek, yolcuların doğru araca yönlendirilmesini sağlıyor. Özellikle yaşlıların otobüs bulma konusunda zorluk çekiyordu. Yönlendirme görevlisi, durakta yolcuların daha düzenli ve hızlı bir şekilde otobüslere binebilmesine katkı sağlanıyor.