Kayseri'deki o gizemli çukur hakkında bir açıklama daha geldi

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Kaleköy Mahallesi'ndeki gizemli çukur hakkında Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen de açıklama yaptı. Evsen, meteor çukuru olduğu sanılan yerde inceleme yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'deki o gizemli çukur hakkında bir açıklama daha geldi

Son günlerde Kayseri'nin Develi ilçesindeki bir Kaleköy Mahallesi'nde yer alan çukurun meteor çarpması sonucu oluştuğu iddialarına karşın birçok açıklama yapılırken, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen de konuya değindi. 

Evsen bölgede inceleme yaparak konu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Adnan Evsen, meteor çarpması ile oluşan bir çukur olmağını, erime yapısı gösteren karbonatlı kayaçların olduğunu ve doğal bir yapı olduğunu belirtti.

Evsen yaptığı açıklamada, "Son günlerde #Develi ilçesi #Kale Mahallesi'nde yer alan çukurun #meteor çukuru olduğu iddia edilmektedir. Hatta yılın belli dönemlerinde meteor şenliği düzenlenmektedir Meteor çukuru olduğu sanılan yerde tarafımdan da inceleme yapılmıştır.
2004 Yılında yapılan incelemede burasının meteor çarpması ile oluşan bir çukur olmadığı yörede erime yapısı gösteren karbonatlı kayaçların olduğu dolayısıyla burasının karstlaşma özelliği gösterdiği bu haliyle doğal bir yapı olduğu meteor çukuru olmadığı belirlenmiştir.
Daha sonra bu bölgede temel sondaj yapıldı ve meteor çarpması ile olduğu sanılan çukurda herhangi bir çarpma izine rastlanmadı."
ifadelerini kullandı.