Kayseri'deki öğrencilerin vazgeçilmez yemeği 166 ülkeye ihraç ediliyor

Kayseri'de ekonomik ve yapımı kolay olması nedeniyle sıkça tercih edilen makarna, Türkiye sınırları içinde aşılarak dünya genelinde 166 ülkede ihraç ediliyor. Detaylar Kayseri'de Anadolu Haber'de…

Kayseri'deki öğrencilerin vazgeçilmez yemeği 166 ülkeye ihraç ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de genel olarak yaygın olarak tüketilen makarna, uygun fiyatlı ve kolay yapımı sayesinde çok fazla tercih ediliyor. Ekonomik ve doyurucu olması nedeniyle öğrencilerin vazgeçilmesi haline geldi. Makarna şimdi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde üretilerek 166 ülkeye ihraç ediliyor.

Güneydoğu Anadolu makarna üretiminin merkezi haline geldi

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı M. Aykut Göymen, bu ihracatın son yıllarda önemli bir ivme yakaladığını ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bu ihracatının yüzde 65-70'ini gerçekleştirdiğini belirtti.

Afrika, japonya, çin...

Göymen, makarna ihracatının 1990'lı yıllarda yalnızca 15-20 ton gibi küçük miktarlarda üretildiğini ifade ederek, bu dönemde başlayan ticaretin bugün dünya çapında önemli bir pazar payına ulaştığını vurguladı. Göymen; ‘Türkiye olarak dünya makarna ticaretinden yüzde 25 maaş alınıyor’ dedi ve Türkiye'nin başta Güney Amerika, Afrika ve Japonya olmak üzere geniş bir coğrafyaya makarna ihracatı gerçekleştirdiğini belirtti. Venezuela, Gana, Somali, Japonya ve Çin gibi devletler Türkiye'den en çok makarna ithal eden ülkeler arasında yer alıyor.