Kayseri'deki Otobüslerde Bu Detayı Fark Ettiniz Mi?

Kayseri'de bulunan otobüslerde dikkat çeken bir detay, vatandaşların güvenliğini tehlikeye atıyor. Yazın bunaltıcı sıcağında serinlemek amacıyla yapılan bu uygulama, kazalara davetiye çıkartabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'deki Otobüslerde Bu Detayı Fark Ettiniz Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de bulunan otobüslerde dikkat çeken bir detay, vatandaşların güvenliğini tehlikeye atıyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte otobüslerde ve tramvaylarda klimalar devreye girmiş olsa da, bazı şoförler otobüs kapılarının açık bırakarak güvenlik riski oluşturuyor. Yazın bunaltıcı sıcağında serinlemek amacıyla yapılan bu uygulama, kazalara davetiye çıkartabiliyor.

Açık kapılar ciddi güvenlik sorunu oluşturuyor

Otobüslerde kapıların açık bırakılması, yolcular için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Türkiye genelinde benzer durumlarda meydana gelen kazalar ve yaşanan ölümler, bu tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor. Özellikle hareket halindeki otobüslerde açık kalan kapılar, yolcuların dengesini kaybedip düşmesine ve ciddi yaralanmalara hatta ölümlere neden olabilir. Bu nedenle, toplu taşıma araçlarının kapılarının güvenli bir şekilde kapalı tutulması büyük önem taşıyor.

Kayseri'deki Otobüslerde Bu Detayı Fark Ettiniz Mi?

Vatandaşlar, sıcak havalarda serinlemek amacıyla kapıların açık bırakıldığını ancak güvenliklerinin bu şekilde tehlikeye atılmaması gerektiğini vurguluyor. Yolcular, bu uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını ve kapıların her zaman kapalı tutulmasını talep ediyor.

Kayseri'deki Otobüslerde Bu Detayı Fark Ettiniz Mi?