Kayseri'deki Suriye olayları Kayıp Narin ile yeniden gündem oldu!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran, bir haftadır 149 kişilik ekiple aranıyor. Kayıp Narin'den henüz haber alınamazken vatandaşlar Kayseri'de yaşanan Suriye olayları üzerinden sosyal medyada tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayseri'deki Suriye olayları Kayıp Narin ile yeniden gündem oldu!

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Tavşantepe mahallesinde Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışında eve dönmedi. Yaklaşık bir haftadır 149 kişilik ekiple aranan Narin Güran'dan henüz haber alınamıyor. Anne Güran ise son ifadesiyle kafaları karıştırırken sosyal medyada Kayseri'de yaşanan suriye olayları üzerinden pek çok yorum yapıldı.

Narin Güran'ın kaybolması üzerinde bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri(JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çalışmalardda jandarmaya ait helikopterler de havadan destek verdi.

Anne Güran ise son yaptığı açıklamayla kafaları karıştırdı. Anne Güran, askere gidecek olan abi ve iki arkadaşının Narinin kaybolduğu saatlerde evin arka tarafında sigara içtiğini ve köpeğe zarar verdiklerini söyledi. Güran, ''ilk defa söylüyorum bizden şüphelenirler diye söylemedim'' dedi.

Vatandaşlar 20 hane olduğu belirtilen köyde minik Güran'ın kayıp olması nedeniyle tepki göstermeye devam ediyor. Minik kızın kaybolduğu alanda kazı çalışmalarına başlandığı ifade edildi.

Kayseri'deki 30 Haziran Suriye olayları ülke çapında ses getirdi. Eskişehir Bağları Danişment Gazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir gencin amcasının kızı olduğu iddia edilen küçük kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması nedeniyle kentte tepkiler çığ gibi büyüdü. Yabancı uyruklulara ait dükkan, ev ve arabalar ateşe verildi. 

Sosyal medyada ise ırkçılık yapıldığı üzerinden iki olay kıyaslandı. Kullanıcıların yaptığı bazı yorumlar ise şöyle,

- Kayseri' de Suriyeli bir kız çocuğuna Suriyeli bir adam taciz edince yakmadığınız, yıkmadığınız ev, araba kalmadı. Derdiniz bir çocuğa üzülmek değil, ırkçılığınızdı. Irkçılığınızı yine Narin için de gösteriyorsunuz. Utanın bee...! 

- Gündem Kayseri'de Suriyeli tarafından taciz edilen çocuk olduğunda her yer yakıldı yıkıldı olayına dönderilmiş dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin çocuk her yerde çocuktur. O yüzden tweet atarken biraz mantıklı düşünerek tweet atın.