Kayseri'deki ünlü markada hileli ürün şoku!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulamaya göre vatandaşlar ürünlerin ve restoranların analiz durumlarını sorgulayabiliyor. Bakanlığın açıkladığı listede Kayseri'de faaliyet gösteren işletmelerde var. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de

Kayseri'deki ünlü markada hileli ürün şoku!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni uygulamayı hayata geçirdi. Hayata geçirilen uygulama sayesinde tüketiciler tükettikleri ürünlerin ve sağlığı tehdit edip etmemesini sorgulayabiliyor. 

Site bu sabah hizmete açıldı!

Bakanlık tarafından oluşturulan www.guvenilirgida.tarimorman.gov.tr sitesi bu sabah saatlerinde hizmete açıldı binlerce vatandaş siteden bulundukları şehirlerdeki işletmelerin analiz sonuçları sorgulamaya başladı. 

Ürün adı, firma isimleri ilan edildi

Vatandaşlar siteye giriş yaptıklarında sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar, taklit veya tağşiş yapılan gıdalar seçeneklerinden birisini seçerek sorgulama yapabiliyor. Yapılan sorgulama neticesinde il ismi yazılarak usulsüzlük tespit edilen işletmeler öğrenilebiliyor. 

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi’ndeki o işletme dikkat çekti! 

Bakanlık tarafından yayınlanan listede, ünlü fast food zinciri ARBY’S firmasının Forum Kayseri şubesinin de yer aldığı görüldü. Usulsüzlük nedeni olarak ise Pişmiş Dana Eti (Roast Beef) isimli ürünün içeresinde usule aykırı olarak kanatlı eti tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Kayseri'deki ünlü markada hileli ürün şoku!

En çok taklit ürün et ve süt ürünlerinde 

Yayımlanan listede en çok taklit ve sağlığı tehlikeye düşüren kategorisinin et ve süt ürünlerinde olduğu görüldü. Usulsüzlüklere konu olan işletmelerin faaliyet illerinin başında ise İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Afyonkarahisar gibi et ve süt ürünlerine yönelik üretim faaliyetlerinin çok olduğu iller yer alıyor.