Kayseri'den bir isim daha MKYK'da!

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yeni MKYK üyeleri belirlendi. MKYK listesinde Kayseri'den 2 isim de yer aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'den bir isim daha MKYK'da!

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yeni MKYK üyeleri belirlendi. MKYK listesinde Kayseri'den 2 isim de yer aldı.

Kayseri'den bir isim daha MKYK'da!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye Yüzyılı vurgusunun yapıldığı kongrede, partiyi yerel seçimlere taşıyacak isimler de belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yerel seçimlere yönelik mesajlar verdiği büyük kongrede partinin MKYK üyeleri de belli oldu. Peki, AK Parti yeni MKYK üyeleri kimler oldu? Aralarında Kayserili isimler de var mı? İşte detaylar…

Kayseri'den bir isim daha MKYK'da!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin olağanüstü kongresinde, A Takımı’nda büyük oranda değişim bekleniyordu. AK Parti'de 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili listelerinde yer alamayan isimlerin MKYK'nın yeni üyelerinden olabileceği de tahminler arasında yer alıyordu. Kongreye sunulan liste ile ilgili çalışmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında sürdürüldü.

75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda 49 isim listede yer almazken bir önceki MKYK’da yer alan 26 isim yerini koruduğu görüldü.

Kayseri'den bir isim daha MKYK'da!

Kayseri’den AK Parti’nin önemli isimlerinden olan Mustafa Elitaş da MKYK üyesi olarak asıl üyeler arasında yer aldı. MKYK da yer alan bir diğer Kayserili isim de AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Emir Yasin Kekeç oldu.

Emir Yasin Kekeç kimdir?

1992 yılında Kayseri’de doğan Emir Yasin Kekeç Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden 2016 yılında mezun oldu. King’s College London ve Renmin University of China’da akademik yüksek lisans eğitimini alan Kekeç, siyasi hayatına 2014 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak başladı. Kekeç, 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde yeniden MKYK üyesi olarak seçildi. İyi seviyede İngilizce bilmekte olan Kekeç, evlidir.