Kayseri'den Filistin'e anlamlı destek: Tüm şehirde bu furya başladı!

Kayseri'de son 1 yılda dikkat çeken bir furya başladı. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Meydanı olmak üzere kentin pek çok bölgesi bu furyaya destek veriyor.

Kayseri'den Filistin'e anlamlı destek: Tüm şehirde bu furya başladı!

İsrail, 7 Ekim 2023'den bu yana Filistin'e saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarda binlerce sivil vatandaş hayatını kaybederken küresel çapta İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor. Kayseri'de ise savaşın başladığı günden bu yana adeta Filistin'e Destek furyası başladı.

İsrail Devleti, Filistin'in Gazze şeridine yönelik saldırılarını her geçen gün arttırıyor. Söz konusu devlet, okul, hastane demeden bölgede Filistinli vatandaşların sığındığı her yeri bombalamaya devam ediyor. İsrail'in yaşlı, kadın, bebek, genç demeden gerçekleştirdiği saldırılar 'soykırım' olarak nitelendiriliyor.

Özellikle çocukların yaralı veya vefat ettiği görüntüler kamuoyuyla paylaşılarak bölgedeki dram ve çaresizliğe vurgu yapılıyor. Gazze Şeridi'ne uçaklarla gönderilen yardımların hatalı noktalara bırakılması nedeniyle çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılardan bu yana 50 bine yakın insanın katledildiği artık soykırıma dönüştüğü katliamda sadece 16 binin üzerinde çocuk can verdi.

Kayseri'de Filistin'e destek furyası başladı!

Kayseri'de de savaşın başladığı günden bu yana Filistin'e destek furyası başladı. İlk olarak ülke genelinde başlatılan Büyük Filistin Mitingi'ne Kayseri'de de yoğun katılım oldu. Yüzlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge akın etti. Burada İsrail'e kınama sloganları atarken hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

Filistin'e yönelik saldırıların boyutu büyüdükçe Kayseri'de de destek programları artış gösterdi. Kentteki duraklara, kaldırımlara İsrail'in ve devlete destek veren markaların logoları yapıştırılarak vatandaşlar arasında farkındalık yaratma amaçlandı.

Kayseri'den Filistin'e anlamlı destek: Tüm şehirde bu furya başladı!

Öte yandan Yahyalı ilçesinde bir öğretmen İsrail'in Filistin'deki katliamlarına dikkat çekmek amacıyla öğrencilere deneme sınavında kullanılan optik formlara, Filistin ile ilgili mesajlar veya sembol isimler yazmalarını istedi.

Öğrenciler de ''Affet Allahım'', ''İnsanlık ölüyor'', ''Yıkılsın İsrail'', ''Filistin'' gibi mesajlar kodladı. Bu çalışma ise kamuoyunda yankı uyandırırken sosyal medyada binlerce etkileşim aldı.

Yine Filistin için Kartal Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar pek çok kez yürüyüş düzenlendi. Ayrıca Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Kayseri Filistin'le Dayanışma Paltformu'nun kurduğu Filistin Çadırı'nda da çeşitli programlar sık sık düzenleniyor.

Kayseri'den Filistin'e anlamlı destek: Tüm şehirde bu furya başladı!

Geçen hafta Filistin’le Dayanışma Platformu tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde çok sayıda kişinin katılımı ile Filistin’e destek gösterisi gerçekleştirildi. Etkinlikte çocukların katledilmesine vurgu yapılarak Filistin bayrağı dikildi. Millet Bahçesi'nde  bu etkinliğin 3 hafta daha devam edeceği belirtildi.

Talas Belediyesi da Cumhuriyet Meydanı'nda Gazze’de yaralanan çocukların tablolarının bulunduğu Gazzeli Çocuklar Uluslararası Resim Sergisi'ni açtı.