Kayseri'den Filistin'e büyük destek!

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ediyor. Küresel çapta İsrail devletine tepkiler çığ gibi büyürken Kayseri'de protestolara destek veriyor. Bu kapsamda kentte binlerce kişinin katıldığı yürüyüş gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayseri'den Filistin'e büyük destek!

Kayseri'de Filistin'le Dayanışma Grubu'nun organizatörlüğünde geçtiğimiz Cumartesi Filistin'e Destek Yürüyüşü gerçekleştirdi. Kartal Şehitliği önünde buluşan vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla ve çeşitli sloglanlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

İsrail’ in Filistin'e yönelik saldırıları devam ediyor. Türkiye’den de birçok dernek ve gönüllü kültür kuruluşu yaşanan olaylara tepki göstermek amacıyla çeşitli protestolar düzenliyor. Son olarak Hamas lideri İsmail Haniyye'nin Tahran’da suikasta uğraması kamuoyunda yankı uyandırdı.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği'nden yapılan açıklamada, İsrail'e tepki gösterilerek Gazze halkının yoksulluğuna vurgu yapıldı.

Kamuoyu ile paylaşılan açıklamada, ''Hamas lideri İsmail Haniyye, Tahran’da İsrail tarafından düzenlenen saldırıda şehit oldu. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine, Hamas Filistin halkına ve İslam dünyasına baş sağlığı diliyoruz. Şehit İsmail Haniyye’nin şehit olmadan önce Müslüman dünyaya yaptığı çağrı üzerine Kayserimiz'de de düzenlenen Mitingde Filistin davasına sahip çıktılar.'' ifadelerine yer verildi.

Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Aslantürk ve Filistin Dayanışma Grubu'ndan Furkan Yılmaz Altunöz ile Diyanet Sen Genel Başkanı Ali Yıldız birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunarak İsmail Haniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.