Kayseri'den geçen tren hatları hangileri? Kayseri Tren Garı'nın tarihi...

Kayseri, Cumhuriyetin ilk yıllarında gerçekleştirilen demiryolu yatırımlarından payını almış bir şehirdir. Tarihi Kayseri Tren Garı ise dizi ve filmlere ev sahipliği yapmıştır.

Kayseri'den geçen tren hatları hangileri? Kayseri Tren Garı'nın tarihi...

Kayseri Tren Garı, konum olarak merkeze çok yakın bir noktada yer almaktadır. Kayseri Tren Garı’ndan şehrin merkezine yürümek 10 dakika sürmektedir. Barbaros Mahallesi’nde yer alan Tren Garı, Kocasinan Bulvarı üzerinde geniş bir araziye sahiptir. 

Kayseri Tren Garı Tarihi

Kayseri Tren Garı, yabancı uluslu demiryolu inşa şirketleri tarafından inşa edilmiştir. Kayseri Tren Garı inşa edildiği dönemde Ankara ve Kars illerini birbirine bağlayan demiryolu üzerinde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 1933 yılında inşaat çalışmaları tamamlanmıştır. Daha sonrasında kapsamında tadilat çalışmaları da geçirmiştir. 

Tren Garı Lojmanları!

Sarı ikonik renkleri ile TCDD’ye ait olan lojmanlarda bugün hala ikamet etmekte olanlar vardır. Barbaros Mahallesi Depo Caddesi üzerinde yer alan lojmanlar, tarihi çok iyi yansıtmaktadır. 

Işıkları İle Kayseri Tren Garı

Akşam ve gece saatleride tarihi tren garı üzerindeki ışıklar çoğu fotoğraf sever için güzel görüntüler oluşturmaktadır. Tarihi dokuya uygun sarı tonlardaki ışıklandırmalar güzel görüntüler oluşturmaktadır. 

Kayseri’den Hangi Tren Hatları Geçmektedir?

Kayseri Tren Garı merkezi bir konumda olması nedeniyle çok sayıda tren için güzergâh konumundadır. Bu konumdan ötürü çok sayıda ana hat treni Kayseri ye uğramakta ve yoluna devam etmektedir. Bu hatlar başlıca şu şekildedir;
4 Eylül Mavi Treni, Erciyes Ekspresi, Turistik Doğu Ekspresi, Güney Kurtalan Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi başlıca sefer yapan hat güzergahlarıdır. Tren seyahatlarında turistik olarak tercih edilen Doğu Ekspresi'de Kayseri'den geçmektedir. Ankara kalkış yapan ve Ankara, Kırıkkale ,Kayseri , Sivas, Erzincan,Erzurum, Kars illerinden geçen tren hattı kışın en çok rağbet gösterilen hatların başında geliyor.