Kayseri'den gideceklere şok! Şaşıp kaldılar

Kayseri'de binlerce öğrenci, üniversite hayalini yaşamak için hazırlıklara başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, kazandıkları üniversitelere ulaşmak için otobüs ve uçak biletlerini araştıran öğrenciler, karşılaştıkları yüksek fiyatlarla şoke oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'den gideceklere şok! Şaşıp kaldılar

Yükseköğretime geçiş sınavının (YKS) heyecanı Kayseri’de yerini buruk bir tebessüme bırakırken, öğrenciler geleceğe adım atmanın zorluklarıyla karşı karşıya. Kazandıkları üniversitelere ulaşmak için otobüs ve uçak biletlerini araştıran gençler, karşılaştıkları yüksek fiyatlar karşısında şok oldu.

Şehirlerarası otobüs seferlerindeki yoğunluk, bilet fiyatlarını uçururken, uçak yolculuğu ise birçok öğrenci için hayal olarak kaldı.

Kayseri Şehirlerararası Otobüs Terminali’nde yaşanan yoğunluk, bilet fiyatlarını adeta uçak bileti seviyesine çıkardı. 

Kentten ayrılmaya hazırlanan öğrenciler Eylül ayı ortaları için bilet baktığında İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirler için otobüs bileti fiyatları 900 TL ile 1100 TL arasında değiştiğini, Ankara için bile 1000 TL’ye yükseldiğini görüyor. 

Uçakla seyahat ise daha da maliyetli. Kayseri’den İstanbul’a uçak bileti fiyatları 2 bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor.