Kayseri'den İsrail'e Sert Mesaj: 'Filistin İçin Sokaklara Dökülüyoruz'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla büyük bir yürüyüş ve miting düzenliyor. Detaylar haberimizde...

Kayseri'den İsrail'e Sert Mesaj: 'Filistin İçin Sokaklara Dökülüyoruz'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, 5 Ekim Cumartesi günü Filistin'e destek amacıyla bir yürüyüş ve miting düzenleyecek. Sivas Caddesi'nde Emirgan'dan başlayacak olan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek. Organizasyon, İsrail'in Gazze, Filistin ve Lübnan'da devam eden saldırılarına dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının üzerinden 361 gün geçtiğini ve bu süre zarfında binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini vurguladı. Taş, bugüne kadar Gazze'de 18 bini çocuk, 15 bini kadın olmak üzere 50 bin Müslümanın şehit olduğunu belirtti. Aynı zamanda, İsrail'in son bir haftadır Lübnan'a yönelik saldırılarında da 1.500'den fazla insanın öldüğünü, binlercesinin yaralandığını ve yüz binlerce insanın yerinden edildiğini ifade etti.

Açıklamasında İsrail'in ABD ve Batı ülkelerinden aldığı destekle daha fazla kan dökmeye çalıştığını dile getiren Taş, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. 'Gazze ve Lübnan'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm dünyayı, vicdanını kaybetmemiş insanları ve devletleri, İsrail'in katliamlarını durdurmak için harekete geçmeye davet ediyoruz,' dedi.

Kayserideki vatandaşları 5 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan yürüyüş ve mitinge davet edilerek Filistin'deki mazlumların yanında olduklarını göstermek için katılım sağlamaya çağrıldı.