Kayseri derneklerinde gönüllülük bitti

İç İşleri Bakanlığı'na bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, Kayseri'de gönüllü dernek çalışanı kalmadığı belirlendi.

Kayseri derneklerinde gönüllülük bitti

Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın sahip olduğu illere ait son 2013 yılı dernek ve dernek çalışanları kayıtlarına göre, Kayseri'de derneklerde gönüllü olarak çalışanın kalmadığı görülürken, 2013 yılından bir önceki yılda 69 kişinin gönüllü olarak derneklerde faaliyet gösterdiği ancak, 2013 yılında ise hiç gönüllü dernek çalışanı olmadığı görüldü. 2012 yılında toplam ücretli çalışan sayısı 426 iken, hiç gönüllü çalışan bulunmayan yıl olan 2013 yılında ise ücretli olarak çalışanların miktarı 408 şeklinde gerçekleşti. İçinde bulunduğumuz zamana dair bilgi sunulmayan verilerde, günümüzde durumun nasıl olduğu merak konusu.

TÜRKİYE'DE GÖNÜLLÜLER ÇOĞUNLUKTA 

Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan edinilen son bilgilerde, Kayseri'deki derneklerde hizmet veren bütün kişilerin ücretli olarak çalıştığı belirtilirken, Türkiye'deki durum ise tam tersi oldu. Buna göre söz konusu araştırmaların yapıldığı son yıl olan 2013 yılında Türkiye'de toplam 75 bin 483 kişi gönüllü olarak hizmet verirken, 33 bin 757 kişinin ise ücretli olarak çalıştığı kaydedildi.

DERNEKLER ÇALIŞAN FAKİRİ

Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan verilen diğer bilgilerde ise, Türkiye'de toplam faaliyet gösteren 105 bin 504 adet dernek bulunduğu bildirilirken, 2013 yılına göre toplam 109 bin 240 kişi çalıştığı belirtilen derneklerde, dernek başına neredeyse bir çalışan düştüğü de görüldü. Bu bilgilerden Türkiye'nin dernek zengini olduğu anlaşılırken, faaliyet gösteren derneklerin ise istihdam ve çalışan fakiri olduğu görüldü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ