Kayseri, derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının altında

Kayseri'nin derslik başına düşen öğrenci miktarında Türkiye ortalamasını altında olduğu ortaya çıktı.

Kayseri, derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının altında

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verdiği 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ilk dönem bilgilerine göre Kayseri’de derslik basına düşen öğrenci miktarının 26 olduğu öğrenilirken, Türkiye ortalaması olan 24 öğrenci ortalamasına yaklaşmasına rağmen altında olduğu görüldü. 
 
TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA 20 İL BULUNUYOR
 
Türkiye’deki iller içerisinde derslik başına düşen öğrenci ortalaması bilgilerinde 24 öğrenci olan yurt ortalamasının altında olan toplam 20 il olduğu görüldü. Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi gelişmiş ve büyük illerin de bulunduğu Türkiye ortalamasının altında olan iller şunlar oldu; “İstanbul, Ankara, İzmir, Şırnak, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Hakkari, Van, Elazığ, Kayseri, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin, Adana, Bursa ve Tekirdağ’.
 
DERSLİK BAŞINA EN YÜKSEK MİKTAR ŞANLIURFA’DA
 
İller arasında derslik başına düşen öğrenci sayılarında en yüksek il toplam 34 öğrenci ile Şanlıurfa’da görüldü. Şanlıurfa’yı ise 33 öğrenci ile Gaziantep takip ederken, listede 3’üncü sırayı ise 32’şer öğrenci ile İstanbul ve Diyarbakır aldı. İller içerisinde derslik başına düşen en öğrenci sayısı ise 11 öğrenci ile Tunceli’nin olurken, onu da 14’er öğrenci ile Bartın, Gümüşhane ve Ardahan izledi. Listenin 3’üncü sırasında da 15’er öğrenci düşen Burdur, Rize, Bayburt, Artvin, Yozgat ve Kırşehir oldu. HABER: KAAN AKBAŞ