Kayseri Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor – İşte oyunlar!

Devlet Tiyatroları (DT), 2024-2025 tiyatro sezonunun başlamasıyla birlikte izleyicilerini heyecanlandıracak geniş bir repertuar sunmaya hazırlanıyor. Ayrıtılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor – İşte oyunlar!

Devlet Tiyatroları (DT), 2024-2025 tiyatro sezonunun başlamasıyla birlikte izleyicilerini heyecanlandıracak geniş bir repertuar sunmaya hazırlanıyor. Bu sezon, 10'u yerli ve 28'i çeviri olmak üzere toplam 38 yeni oyun tiyatro severlerle buluşacak. Yeni sezonda Devlet Tiyatroları, hem müzikaller hem de önceki sezonlarda kapalı gişe oynayan yapımları ile sevenleriyle buluşacak.

Kayseri Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor – İşte oyunlar!

75. Sezon Başlıyor

Devlet Tiyatroları, 75. sezonuna Salı günü Türkiye genelinde 13’ü yerleşik ve 12’si turne 25 ildeki sahnesinde perdelerini açıyor. İlk turda sahnelenecek yeni oyunlar izleyicileriyle buluşmaya hazırlanırken, repertuarın zenginliği hem klasik eserler hem de yeni yapımların yer alacağı dolu bir sezon vaat ediyor.

Bu sezon toplam 622 temsil gerçekleştirilecek, izleyiciler klasikleşmiş oyunların yanı sıra çarpıcı müzikalleri de izleme fırsatı bulacak.

Kayseri’de Yeni Sezon Heyecanı

Kayseri Devlet Tiyatrosu yeni sezonda iki önemli yapımla sahne alacak. 2 Ekim’de perdelerini  Christiane Annemarie Edith Ahlhelm’ın yazıp yönettiği çocuk oyunu "Sirk Ateşi" ile açacak olan tiyatro, izleyicileriyle buluşacak. Bu oyun, renkli kostümleri, etkileyici sahne tasarımı ve çocuklara hitap eden eğlenceli hikâyesi ile dikkat çekiyor. Ayrıca, 10 Ekim’de Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden Haldun Taner’in kaleme aldığı "Keşanlı Ali Destanı", Boğaçhan Sözmen’in rejisörlüğünde Kayseri Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. "Keşanlı Ali Destanı", müzikal olarak sahnelenip, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Kayseri’nin kültürel zenginliklerine katkı sağlaması beklenen bu yeni oyunlar bölgedeki tiyatro severlerin kaçırmaması gereken yapıtlar arasında yer alıyor.

Zengin Repertuarla Tiyatrolar Dolup Taşacak

Devlet Tiyatroları’nın bu yıl sahneleyeceği ve izleyicileri ile buluşturmayı planladığı yeni oyunlar, hem klasik eserlerden uyarlamaları hem de yeni yazılmış yapıtları kapsıyor. Müzikaller ve önceki sezonlarda büyük beğeni kazanan yapımlar da programda yerini alarak, sanatseverlere geniş bir çeşitlilik sunuyor.

2024-2025 sezonu boyunca yerli ve yabancı eserlerin sahnelerde hayat bulacağı bu dönemde, Kayseri Devlet Tiyatrolarında 2024-2025 tiyatro sezonunda Ekim ayı süresince sahnelenecek oyunlar;

Kayseri Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor – İşte oyunlar!

Sirk Ateşi (Çocuk Oyunu) – (1 Perde-45 Dk)
    
Oyun Konusu: Oyunumuzda sirkte çalışan Aslan Hoca, Meltem ve Sapanpalyanın yangından dolayı sirkleri dağılmıştır. Bu yüzden itfaiyeci çağırırlar. Karmaşa içerisinde kurdukları arkadaşlık, birlik ve beraberlik ile bakalım komik olaylar oyunlar ile sirklerini yeniden kurabilecekler mi?

Kayseri Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor – İşte oyunlar!

Denizkızı Ve Sevimli Korsanlar (Çocuk Oyunu ) - (1 Perde-50 Dk)

Oyun Konusu: Doğa aşığı Kaptan Bubu ve Denizkızı Gemisi tayfası, İhtiyacın Olan Her Şey Hazinesi’ni bulmak için yeni bir maceraya atılırlar. Evrenin sahibi olmak için çalışıp çabalayan Batık Atıkçılar’ın kötü kalpli lideri Pospos ve arkadaşları da hazinenin peşindedir. Ayaklarına tekrar kavuşmayı bekleyen Denizkızı Tamara ise hazinenin yerini bilen tek kişidir. Oyun, yolculuk boyunca kalbin derinliklerinde saklı olan sevginin haritasını ortaya çıkarırken, dans ve müzik eşliğinde eğlenceli bir yolculuğa sizi davet ediyor.

Kayseri Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor – İşte oyunlar!

Kırmızı Kanatlı Baykuş (Çocuk Oyunu) - (1 Perde-30dk)

Oyun Konusu: Filozof Çocuklar İçin Hikâyeler projesi bu kez de Kırmızı Kanatlı Baykuş hikâyesiyle seyircilerimizle buluşuyor. Ihlamur ağaçları ile kaplı bir ormanda kırmızı kanatlı baykuşlar yaşardı. Küçük baykuş, kanatları yeteri kadar kırmızı olmadığı için uçamıyor ve bir arkadaşı olmadığı için üzülüyordu. Bir arkadaşı olsa onun uçmasına yardım edebilir miydi acaba? Rüzgârlı bir gecede küçük bir çıtırtı duydu. Tatlı bir fareydi bu. Baykuşla fare arkadaş olabilir mi demeyin İşte huzurlarınızda Baykuş ve farenin sımsıcak dostluğa dönüşen hikâyesi…

Bilet Almak İsteyenler İçin Bilgiler

Gişe Telefonu : (352)-220-02-53 Bilet Fiyatları 40’TL’dir. Biletler oyun sahnelenmeden 13 gün önce satışa çıkıyor. Sahnelenen oyunların biletleri gişeden ve www.Biletinial.com üzerinden alınabiliyor. Gişelerde satılan biletler oyun iptali olmadığı sürece geri alınamıyor ve değiştirilemiyor.  

Kayseri Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor – İşte oyunlar!