Kayseri Dikkat! Hızlıysan Mutsuzsun!

Kayseri sokaklarında hızlı adımlarla yürüyenler dikkat! Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar, yürüme hızımızın mutluluk düzeyimizle ilişkili olduğunu ortaya koydu. Siz hızlı yürüyor musunuz? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayseri Dikkat! Hızlıysan Mutsuzsun!

Kayseri sokaklarında hızlı adımlarla yürüyenler dikkat! Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar, yürüme hızımızın mutluluk düzeyimizle ilişkili olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre ne kadar hızlı yürüyorsak, o kadar mutsuz olabiliriz.

Gloob’tan aldığımız bilgilere göre, hızlı yürüyen bireyler genellikle daha yoğun bir yaşam tarzına sahip. Aynı zamanda içe dönük ve mükemmeliyetçi olma eğilimindeler. Ancak, hızlı yürümenin bazı avantajları da yok değil. Hızlı yürüyenler cesur, kendinden emin ve yüksek enerji seviyesine sahip oluyorlar.

Kayseri Dikkat! Hızlıysan Mutsuzsun!

Yürüme hızının sadece ruh haliyle değil, zekâ ve yaşlanma süreciyle de bağlantılı olduğu belirtiliyor. Diğer araştırmalar, hızlı yürüyenlerin daha yüksek zekaya sahip olduğunu ve yavaş yürüyenlere göre daha yavaş yaşlandığını gösteriyor. Yavaş yürüyüş, daha küçük beyin hacmi ve kortikal incelme dahil olmak üzere bozulmuş beyin yapısıyla ilişkili bulunmuş. Bu da yavaş yürüyenlerin, hızlı yürüyenlere göre daha yüksek demans riski taşıdığı ve beyin yaşlanmasının hızlandığı anlamına geliyor.

Bu nedenle, bir dahaki sefere Kayseri sokaklarında yavaş yürüyen birinin yanından hızla geçerken, hızınızın sadece fiziksel bir hızdan daha fazlasını ifade edebileceğini unutmayın. Siz hızlı yürüyor musunuz?