Kayseri elektrik santralı kurulu gücünde 50 ili geride bıraktı

Kayseri'nin elektrik santrallerinin kurulu gücü sıralamasında 50 ili geride bıraktığı öğrenildi.

Kayseri elektrik santralı kurulu gücünde 50 ili geride bıraktı

Enerji Atlası’ndan edinilen son bilgilerde, Kayseri’nin elektrik santralleri kurulu güç miktarında Erzurum, Konya, Gaziantep, Ordu gibi büyük illeri geride bırakarak 3’inci sırada yer bulduğu ortaya çıktı. Kayseri’yi ise sırasıyla Erzurum ve Gaziantep’in izlediği görüldü. 
 
İLK SIRADA KAHRAMANMARAŞ, SONDA AĞRI
 
İllerin elektrik santralleri kurulu güç miktarlarında göre sıralamasında ilk sırayı Afşin-Elbistan Termik santrali bulunan Kahramanmaraş aldı. Onu ise sırasıyla İzmir, Adana ve Çanakkale takip etti. İller arasında son sırayı ise hiç elektrik üretimi bulunmayan tek il olan Ağrı aldı. Ağrı’yı ise sırasıyla Bitlis, Çankırı ve Kilis izledi. 
 
ÜRETİM TÜKETİM ORANINDA KAYSERİ YÜZDE 61’DE
 
Elektrik enerjisinin üretim tüketim oranında ise Kayseri kendi tükettiğinin yarıdan fazlasını üreten şehirler arasında yer aldı. Üretim tüketim oranın yüzde 61 olan Kayseri’yi Karabük izlerken, iller içerisinde üretim tüketim oranı en üst seviyede olan il ise yüzde 969’luk bir orana sahip olan Artvin’in oldu. En düşük oran da yüzde 0,38’lik oran ile Bitlis’in oldu.
 
KAYSERİ TEMİZ ELEKTRİK ÜRETİYOR
 
Elektrik üretiminde fosil yakıtların kullanılması ile atmosferin ve çevrenin kirletildiği biliniyor. Kömür, linyit, petrol ve türevleri, doğalgaz gibi kirletici enerjiler ile üretilen elektrik ile atmosferde ciddi anlamda sera gazı birikmesi olduğu, bunun neticesinde ise etkileri iklimlerin değişmesine, bitki örtüsü ile canlılığın yok olmasına kadar varan küresel ısınma gibi bütün dünyayı ilgilendiren sorunun ise Kayseri bir parçası olmadı. Kayseri, elektriği yenilenebilir enerji türleri olan ve doğaya zararı olmayan enerjilerden üretirken, doğayı da tüketmiyor. Kayseri’de üretilen elektriğin yüzde 90’ın üzerinde bir kısmının yenilenebilir enerji olan temiz enerjiden elde edildiği kayıtlarda yer alıyor. HABER: KAAN AKBAŞ