Kayseri elektrik üretiminde 32'nci sıraya yükseldi

Kayseri'nin, elektrik santralleri kurulu güç bilgilerinde iller arasında 32'nci sıraya yükseldiği öğrenildi.

Kayseri elektrik üretiminde 32'nci sıraya yükseldi

Türkiye'de bulunan santrallerin kurulu güç bilgisinin edinildiği Enerji Atlası’nda, bir süre önce Kayseri’nin 34’üncü sırada olduğu, aradan geçen 1 yıldan da az süre içerisinde ise iki sıra yükselerek 32’ye çıktığı dikkatleri çekti. Kayseri’yi ise Gümüşhane’nin takip ettiği görüldü.
 
KAYSERİ 113 MW ARTTI
 
Türkiye’de kurulu gücü toplam 78 bin 592 megawat (MW) olan santrallerin Kayseri’deki miktarı ise aradan geçen 10 aylık süre içerisinde yaklaşık olarak 5’te 1 oranında artarak 566 megawattan 679 megawata ulaştı. Aradaki fark 113 megawat oldu. Bu artışa Kayseri’de sürekli yatırım yapılan ve hizmete giren güneş ve rüzgar enerji santrallerinin sebep olduğu düşünülüyor. 
 
ÜRETİM-TÜKETİM ORANINDA DA ARTIŞ
 
Kayseri’deki elektrik üretimi artışının şehirlerin üretim-tüketim oranına da yansıdığı, buna göre 10 ay öncesinde yüzde 52 olan üretim tüketim oranının yüzde 58’e ulaştığı kaydedildi. İller arasında üretim-tüketim oranı en yüksek il ise yüzde 939’luk orana sahip Artvin olurken, en düşük il de yüzde 0.38 ile Bitlis oldu. 
 
İLK SIRADA İZMİR, SONDA AĞRI
 
Yaklaşık 10 ay öncesinde Türkiye’de kurulu gücü en yüksek ilin Kahramanmaraş olduğu görülürken, bugün ise İzmir Kahramanmaraş’ı geride bıraktı. Buna göre İzmir, 4 bin 336 MW kurulu güce sahip olurken, Kahramanmaraş ise 4 bin 249 MW’lık kurulu güce sahip oldu. İller arasında kurulu güç bakımından değişmeyen il de Ağrı oldu. Ağrı Türkiye’de kurulu gücü sıfır olan tek il oldu. Ağrı’yı ise 1 MW’lık kurulu güce sahip Bitlis izledi. HABER: KAAN AKBAŞ