Kayseri emniyeti bir bir sıraladı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü son bir haftada yapılan çalışmalara ait raporu kamuoyu ile paylaştı. Narkotik, kaçakçılık, asayiş, terör derken bakın Kayseri'de bir haftada neler yapılmış? Neler ele geçirilmiş? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri emniyeti bir bir sıraladı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünce kent genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlulara mücadele kapsamında Asayiş, narkotik, kaçakçılık şube ekiplerinin bir haftalık raporu kamuyoyuyla paylaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği görevlilerince 
7-14 Hazirana tarhileri arasında yapılan çalışmada,

6136, 2911, 2521 ve 5729 Sayılı Kanun’a Muhalefet olaylarında, 9 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, 3 adet kapsam dışı bıçak, 597 adet fişek ele geçirildi.

Hırsızlık suçu olduğu tespit edilen, 3 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken 14 hırsızlık şüphelisi de yakalandı. Ayrıca hırsızlık malı olan 27 bin TL değerindeki malzemeler ele geçirilip sahiplerine ulaştırıldı.

Aranan şahıslar kapsamında ise 296 yıl 7 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 120 şahıs yakalanırken 67 şahıs adli makamlarca tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik 1 haftada arasında yapılan çalışmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında (1) şahıs hakkında gerekli adli işlemler yapıldı.

Açıklamada, ''Terör Örgütleriyle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.'' ifadelerine yer verildi.

11 kilo narkotik madde ele geçirildi!

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yine son bir haftada yapılan çalışmalar sonucunda, 5 operasyon kapsamında 10 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılırken 3 şahıs adli Makamlarca tutuklandı ve 1 şahıs gözaltına alındı.

Operasyonlarda toplam, 11 kg 652,4 gram narkotik madde, 3 adet ruhsatsız tabanca ve 3 adet fişek ele geçirildi.

Öte yandan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 7-14 Haziran tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Aranan şahıslar kapsamında 3 şahıs yakalanırken ele geçirilen suç unsurları ve toplam 2 olay kapsamında 6 şahıs hakkında gerekli 
yasal işlemler yapılıp adli makamlara sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce ''İlimiz genelinde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir. Halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü olayın önlenmesi, suça karışmış şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.'' denildi.