Kayseri Emniyeti denetimleri artırdı - Polis göz açtırmayacak!

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan cinsel istismar, şiddet olayları gündemden düşmüyor. Bu olayların sonu uyuşturucu madde bağımlısı şahıslara çıkıyor. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ise başta okul çevreleri ve yurt önleri olmak üzere kuş uçurtmuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayseri Emniyeti denetimleri artırdı - Polis göz açtırmayacak!

Türkiye'de kayıp, cinsel istismar, şiddet, intihar haberleri son dönemde arttı. Toplumsal dejenerasyonun yaşandığı bu dönemde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü de denetimlerini arttırdı.

Ülke genelinde yaşanan olaylar vatandaşlar üzerinde hassasiyet oluşturdu. Özellikle kadın vatandaşlar ve velilerin diken üstünde olduğu gözlemleniyor. Olayların birçoğunu uyuşturucu bağımlısı şahısların gerçekleştirdiği görülüyor.
Kayseri'de ise uyuşturucuyla mücadele konusu önem taşıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar olayların etkisiyle arttırılmış durumda. İl Emniyet Müdürlüğü güven timleri yolda şahısları durdurarak kimlik sorgulaması gerçekleştiriyor.

Torbacılar okul çevrelerini mesken ediniyor!

Uyuşturucu satıcıları özellikle küçük yaştaki öğrencileri bu bataklığa çekmek amacıyla okul çevrelerini mesken edinmiş durumda. Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timleri başta olmak üzere polis ekipleri de okul önlerinde ve yurtların yoğun olduğu bölgelerde denetimlerini sıklaştırdı.

Kayseri polisi göz açtırmıyor!

Ayrıca sivil polis ekipleri de okul çevreleri ve yurt gibi gençlerin ve öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde nöbet tutuyor. 

Narkotik operasyonları artırıldı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadele kapsamında uyuşturucu satışını önlemek ve torbacı diye tabir edilen şahıslara yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Hürriyet Mahallesi Hürriyet Meslek Lisesi ve civarında okul ve civarlarında okulla ilgisi olmayan şahıslara yönelik yapılan Narko-Okul uygulamasında 11 araç 24 şahıs sorguladı.

Hacı Ali Karamercan Anadolu Lisesi civarında da okulun normal olarak dağılmasına kadar Narko-Okul uygulaması kapsamında 14 araç ve 33 şahıs sorgulandı.

Ekipler bu bölgelerle de sınırlı kalmıyor, başta Cumhuriyet Meydanı olmak üzere tramvay durakları ve ara sokaklarda denetim faaliyetlerini sürdürüyor. 

Ayrıca, Talas ilçesindeki Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan kafelerde de yoğunluk oluyor. Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri de yine bu bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı devriye faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. 
İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin 'Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bağımlılık yapan maddelerden uzak tutarak, sağlıklı ve güçlü bir gelecek inşa edeceğiz.' açıklamasında bulunuyor.

Kayseri polisi göz açtırmıyor!

Kayseri KYK yurtlarında sıkı önlem!

Türkiye'de kayıp, cinsel istismar, şiddet, intihar haberleri son dönemde arttı. Toplumsal dejenerasyonun yaşandığı bu dönemde KYK yurtlarında intihar görüntüleri ise gündemden düşmüyor. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü de KYK kız yurtları önünde yaşanabilecek olumsuzluklara karşılık polis ekiplerini görevlendirdi.

Mersin'de KYK kız yurdunda bir kızın zorla araca bindirilip tecavüze uğradığı, ardından araçtan atlayarak kaçtığı ve kan içinde yurda sığındığı iddia edilmiş ve öğrenciler eylem düzenlemişti. Ancak Mersin Valiliği bu iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı.

Kayseri'de ise alınan duyumlar İl Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Yurtlar önünde eylem yapılacağına ilişkin söylentiler nedeniyle yunus timleri kentteki kız yurtları önünde nöbet tuttu.

Öte yandan, polis ekipleri Kayseri'de kız yurtları önünde rutin devriye faaliyetlerini sürdürüyor.