Kayseri, en az hastaneye giden illerden

Kayseri, hastanelere en az giden illerden oldu.

Kayseri, en az hastaneye giden illerden

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan edinilen bilgilerde, kamu hastanelerine kişi başına müracaatta en az giden vatandaşların bulunduğu illerden biri Kayseri oldu.

İLK SIRA TUNCELİ VE DİYARBAKIR’IN

Kurumdan alınan bilgilerde, kamu hastanelere kişi başına müracaatta en az orana sahip olan illerin yüzde 2.8'lik bir oranla Tunceli ve Diyarbakır olurken, onları ise yüzde 3.0 ile Siirt, Batman ve Düzce takip etti. Listede 3. sırayı ise yüzde 3.1'erlik bir oran ile de Kayseri ve Kayseri'nin yanı sıra Adana aldı. Verilen bilgilerde Kayseri ve Adana'yı, Türkiye'nin en kalabalık ili olan İstanbul ve Van ile Kırıkkale yüzde 3.2'lik bir oran ile takip ederken, Türkiye'de kişi başına müracaatta en fazla olan il yüzde 6.5'lik bir oran ile Rize oldu. Rize bu oran ile bir çok ile fark atarak dikkatleri çekti.

KAYSERİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

Kamu hastanelerine kişi başına müracaatta yüzde 3.7 olan Türkiye ortalamasından kendisiyle beraber 28 ille birlikte bu ortalamanın altında bulunan Kayseri gibi diğer iller de şu şekilde oldu: Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Ardahan, Batman, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırıkkale, Konya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Tunceli ve Van. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ