Kayseri enerji üretiminde 30. sırada

Kayseri'nin enerji üretiminde Türkiye içerisinde 30. sırada yerini aldığı belirlendi.

Kayseri enerji üretiminde 30. sırada

Enerji Atlası'ndan edinilen bilgilere göre, Kayseri elektrik santrallerinden üretilen enerji miktarında yurt çapında 30. sırada bulunurken, 81 il içerisinde orta-üst sıralarda yerini aldı. Verilen bilgilerde Kayseri'nin yaklaşık elektrik üretimi 2 bin 331 gigawatt (GW) olurken, toplam kurulu gücünün ise 580 megawatt (MW) olduğu bilgisi yer aldı. Kayseri kurulu güç sıralamasında ise Türkiye’de 32. sırada yerini aldı.

KAYSERİ'NİN ÜRETTİĞİ, TÜKETİMİNİN YÜZDE 71'İNİ KARŞILIYOR 

Edinilen bilgilerde Kayseri'nin ürettiği elektrik enerjisinden tüketimin yüzde 71'ini karşıladığı bildirilirken, bu oranın en fazla olduğu il ise toplam yüzde 773 ile Artvin oldu. Onu ise sırasıyla yüzde 626 ile Sakarya ve yüzde 570 ile Gümüşhane izledi. Enerji karşılama oranlarında en yüksek miktarı hidrolik enerji potansiyel yüksek olduğu bilinen Karadeniz illerinin aldığı da dikkat çeken bir detay oldu. Listede en az karşılama oranına sahip olan iller ise sırası ile Kilis, Bitlis, Çankırı ile Ağrı oldu.

ÜRETİMDE İLK SIRAYI İZMİR ALDI 

Türkiye'nin enerji üretim değerlerinde en yüksek elektrik üretimini gerçekleştiren il, toplam 24 bin 208 GW elektrik ile İzmir olurken, onu ise sırası ile Sakarya ve Hatay takip etti. Kurulu güç olarak ise Türkiye'de ilk sırayı toplam 4 bin 142 MW ile Kahramanmaraş alırken onu ise sırası ile İzmir ve Şanlıurfa izledi.

Enerji Atlası'nda Türkiye'nin toplam kurulu gücünün ise 71 bin 858 MW olduğu kayıtlara geçti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ