Kayseri, engelli istihdamında yüzleri güldürdü

Kayseri 2015 Ağustos ayında engelli işe yerleştirmelerinde engellilerin yüzlerini güldürdü.

Kayseri, engelli istihdamında yüzleri güldürdü

Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) elde edilen son bilgilere göre, Kayseri engelli istihdamı konusunda önde gelen iller arasında yerini aldı.

KAYSERİ ENGELLİ İSTİHDAMINDA 3. SIRADA

İŞKUR tarafından verilen 2015 yılı Ağustos iş yerleştirme sonuçlarına göre, Kayseri, iller içerisinde toplam 147 engellinin işe yerleştirildiği Türkiye'de 3. sırada gelen il oldu. Bu miktar ile Türkiye genelinde 3. sırada gelen Kayseri, Başkent Ankara, sanayi ve ticaret şehirlerinden olan Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Hatay, İzmir, Konya, Adana ve Mersin gibi büyük kentleri geride bırakarak engellilerin yüzünü güldürdü.

İSTANBUL İLK SIRADA

İŞKUR'un verdiği iş ve istihdam bilgilerinde, engellilerin istihdamı konusunda ilk sırayı toplam 222 engelli istihdamı ile İstanbul alırken, ikinci sırada ise toplam 204 engelli istihdamı ile turizm kenti Antalya geldi. Listenin 3. sırasında toplam 147 engelli istihdamı ile ise sanayi ve ticaret kenti Kayseri yer alırken, onu ise toplam 101 engelli istihdamı ile Bursa takip etti. Listede en az engelli istihdamı bulunan iller ise sırası ile şöyle oldu: 1 engelli ile Bayburt, 2 engelli ile Bingöl, Iğdır, Kırşehir, Muş, Nevşehir ve Rize, 3 engelli ile Van, Uşak, Osmaniye, Burdur ve Ağrı.

2015 AĞUSTOS'UNDA TÜRKİYE'DE 1631 ENGELLİ İŞE ALINDI

Verilen bilgilerde, Türkiye'de 2015 yılının Ağustos ayında ise toplam olarak 1631 engellinin istihdamının sağlandığı ortaya çıktı. Engelli istihdamında ise en çok erkek engellilerin istihdam edildiği görülürken, toplam 1631 engellinin 1391'inin erkek, geriye kalan 240'ının ise kadın engellilerden oluştuğu görüldü. Edinilen bilgilerde geçen yılın aynı ayında toplam engelli istihdamının daha yüksek olduğu, bu yıl Ağustos ayında ise düşüşün yaşandığı da dikkat çeken bir özellik oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ