Kayseri Erkilet Havaalanı'nda kaçak inşaat iddiası!

Kayseri Yeni Havaalanı'nda geçtiğimiz ay yapılan tartışmalı taksi durağı ihalesinden sonra, başlatılan bir inşaat dikkat çekici iddialara neden oldu. Kayseri Havaalanı Terminal binasının karşısına yapılan inşaatın kaçak olduğu iddia edildi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri Erkilet Havaalanı'nda kaçak inşaat iddiası!

Kayseri Yeni Havaalanı’nda geçtiğimiz ay yapılan tartışmalı taksi durağı ihalesinden sonra, başlatılan bir inşaat dikkat çekici iddialara neden oldu. Kayseri Havaalanı Terminal binasının karşısına yapılan inşaatın kaçak olduğu iddia edildi. 

Kayseri’de 3 ay önce hizmete giren Yeni Havaalanı için yapılan taksi durağı ihalesi büyük tartışmalara neden olmuştu. Yargıya taşınan ihale 21 Ağustos’ta tekrar yapılmış ve tek firmanın girdiği ihaleyi Merkez Taksi İşletmecileri’nin kazandığı duyurulmuştu. Geçtiğimiz yıl 48 bin 500 liraya verilen ihale bu yıl tek firmanın girmesi nedeniyle 12 bin liraya satılmıştı.

Kayseri Erkilet Havaalanı'nda Kaçak İnşaat İddiası!

Eski işletmeciler birleşti

Kayseri Erkilet Havaalanı taksi durakları ile ilgili iddialar yıllardan beri şehrin gündeminde yerini koruyor. Ancak benzer kişiler, burada işletmecilik yapmaya devam ediyor. Erkilet Havaalanı Terminal binası yenilenince, taksi işletmeleri için de ihale açıldı ve ihaleyi de yine eski işletmeciler kazandı.

İnşaat kaçak mı?

Erkilet Havaalanı bu kez de yeni terminal binasının karşısında yapılan taksi durağı inşaatıyla gündeme geldi. Projede yer almamasına karşın, bu bölgeye 3 milyon Türk lirası harcama ile taksi durakları için bina yapılmaya başlandı. Taksi durağı binasının kaçak olduğu iddia edilirken, bir yandan da taksilerden alınan kira bedeli ile bina için yapılan harcama arasındaki uçurum da dikkat çekti.