Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ, saldırıları kınadı

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırılarını kınadı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ, saldırıları kınadı

Kösedağ, yaptığı yazılı açıklamada, masum halka ve onları korumakla görevli güvenlik güçlerine yönelik bu saldırıların asla milletin bütünlüğünü bozamayacağını belirtti.

Saldırıların sorumlularının ortaya çıkarılacağını vurgulayan Kösedağ, şöyle devam etti: "Bombalı saldırıyı gerçekleştirenler ve arkalarındaki karanlık güçler, devlete hesap verecektir. Acımız çok büyük. Gencecik çocuklarımız, Şanlıurfa'da terörün kurbanı oldu. Adıyaman'da, yine gencecik bir askerimiz teröristlerin hedefi oldu ve şehit düştü. Kanla ve kaosla beslenen teröristlerin gerçek yüzleri bugün bütün çirkinliğiyle ortaya çıktı."

Kösedağ, saldırılarda yaşamını yitirenlere ve Adıyaman'da şehit olan uzman onbaşı Müsellim Ünal'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusa başsağlığı diledi.

BAKİ ERSOY:

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırılarını kınadı.

Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu'da uzunca süredir sahnelenen ve küresel bir arka planı olduğu tartışmasız olan kaos ve karmaşanın giderek çıtayı yükselttiğinin anlaşıldığını belirtti.

Terör saldırılarının tahammül sınırlarını ve hazmetme ölçülerini çoktan aşmış durumda olduğunu ifade eden Ersoy, şunları kaydetti: "Türkiye'nin milli güvenlik ve asayişi yüksek yoğunluklu risk ve tehlikelerle karşı karşıyadır. Mübarek Ramazan ve bayram günlerini geride bırakır bırakmaz sanki düğmeye basılmışçasına felaketler, ölümler ve saldırılar arka arkaya baş göstermiştir. Terör kanlı yüzünü, acımasız yanını, hain niyetini Adıyaman ve Şanlıurfa'da bir kez daha açığa vurmuştur. Bölücü terör örgütü militanlarının açtığı ateş sonucunda bir vatan evladı şehit olurken, ikisi de yaralanmıştır. Kahraman askerimize Allah'tan rahmet dilerken, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum."

Saldırılardan büyük üzüntü duyduklarını belirten Ersoy, "Bölücü terör örgütü, imkan ve kabiliyetini ileri bir aşamaya taşımış, eylem yapma, pusu kurma ve silahlı saldırı kapasitesini daha da güçlendirmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, kaynak ve gerekçesi ne olursa olsun her türlü şiddet, terör ve bölücülük zehrine hasımdır ve bunların karşı cephesindedir" ifadelerini kullandı. 

MAHMUT HİÇYILMAZ:

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırılarını kınadı.

Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması için çaba gösteren mihrakların eylemlerinin hedefine ulaşamayacağını belirtti.

Hiçyılmaz, masum insanların canına kasteden terörün her türlüsünü lanetlediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Meydana gelen saldırılar, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir. Adıyaman'da hain PKK terör örgütünün askerlerimize yönelik gerçekleştirdiği saldırı neticesinde şehit olan askerimiz ve Suruç'ta ölen vatandaşlarımız için acımız sonsuzdur. Millet olarak bu saldırılar karşısında birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden, sağduyumuzu korumalıyız."

"HAİN SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAK"

Saldırıların tek hedefinin huzur ortamının bozulması olduğunu belirten Hiçyılmaz, "Hedef, 78 milyonun kardeşliğidir. Terörün milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve hiç bir mazereti olamaz, terör, terördür. Ülkemizdeki barış ve istikrar ortamına, demokrasimize yönelik hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bir askerimizin ve çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıları lanetliyorum" açıklamasında bulundu.

Devletin bu saldırıların faillerini en kısa sürede bulacağından ve yargı önüne çıkaracağından şüphesi olmadığını bildiren Hiçyılmaz, "Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

MAZLUMDER:

Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. 

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye içinde ve dışında barış ve kardeşliğe büyük ihtiyaç duyulan bir zamanda Suruç’ta düzenlenen "bombalı katliamın", bölge barışına yönelik provokatif  bir saldırı olduğunu belirtti. 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, Suruç’ta yaşanan bu katliamı insan için en kutsal hak olan yaşama hakkına yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Taş, şunları kaydetti: "Bu katliamı şiddetle telin ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Güney sınırlarımızın hemen ötesinde büyük bir insanlık dramının yaşandığı bu günlerde meydana gelen bu vahşi katliamın sorumlularının bir önce bulunarak adalet önüne çıkarılması için yetkilileri göreve davet ediyor, barışı ve huzuru bozmaya yönelik bu tip saldırıların bir daha yaşanmaması için iktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasi çevreleri aklı selimle hareket etmeye, kışkırtıcı ve suçlayıcı beyanatlardan uzak durmaya, millete karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz."