Kayseri GES'te Türkiye 1'incisi

Güneş enerji santralleri miktarı ve kurulu güç olarak Türkiye'de en büyük güneş enerjisi santralı sayısının Kayseri'de bulunduğu ortaya çıktı.

Kayseri GES'te Türkiye 1'incisi

Enerji Atlası'ndan edinilen bilgilere göre GES konusunda Kayseri Türkiye'de lider konuma gelirken, güneş enerji santrallerine olan ilginin diğer illerde de artış gösterdiği görüldü.

EN BÜYÜK GES PINARBAŞI'DA

Enerji Atlası'nda verilen bilgilerde, Türkiye'deki en büyük güneş enerji santralının (GES) toplam 8 MW kurulu gücü ile Pınarbaşı ilçesinde bulunan GES olduğu kaydedildi. Entar Enerji'nin kurduğu santralın, Türkiye'nin 654. Kayseri'nin ise 11. büyük enerji santrali olduğu da bildirilirken, söz konusu santral güneşin potansiyel enerjisinin ne kadar fazla olduğunu da gözler önüne seriyor. Bu rakamlarla GES olarak Türkiye'nin en büyük güneş enerji santralinin ortalama 11.680.000 kilovat saat elektrik üretimi ile toplam 3 bin 529 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabildiği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

KAYSERİ'DE 33 GES VAR

GES konusunda verilen bilgilerde Kayseri'de toplam 33 güneş enerjisi santralı bulunduğu kayıtlara geçerken, gerek GES miktarı, gerekse GES'lerde üretilen enerji miktarı bakımından ilk sırada yerini alan Kayseri'den sonra İzmir'de GES miktarının çok olduğu ortaya çıktı. Hemen her ilde bulunan GES'lerin en fazla olduğu 3. il ise başkent Ankara oldu.

Kayseri'deki GES'lerde dikkat çeken bir detay da güneş enerjisinin fabrikalarda kurulduğu oldu. Buna göre Kayseri'deki toplam 33 GES'in  yarıya yakınının üretim yapan çeşitli sanayi kuruluşlarında bulunduğu görüldü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ