Kayseri, gönül elçiliğinde 25'inci sırada
Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiş olan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nde Kayseri 25'inci sırada yerini aldı.
KAYSERİ’DE 4 BİNE YAKIN GÖNÜL ELÇİSİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bünyesinde gerçekleştirilen gönül elçileri projesinde; ‘Çocuk (Koruyucu Aile Hizmeti Projesi), Kadın ve Güçlenme (Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi), Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum, Engelli Hizmetlerine Erişim ve Aile ve Yoksulluk’ konularına dair aşamaların bulunduğu ve özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ve diğer kent yoksulları, madde bağımlıları ve benzeri nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan gönül elçilerinin yer aldığı ifade edilirken, illerde de bu projeye ilginin farklı düzeyde olduğu kaydedildi. Buna göre söz konusu projede Kayseri’nin, toplam 3 bin 969 gönül elçisi ile iller arasında 25’inci sıraya yerleştiği bildirildi.
İLK SIRADA HATAY, SONDA ARDAHAN
Edinilen bilgilerde illeri arasında en çok gönül elçisi bulunan ilin toplam 220 bin 351 kişi ile Hatay olduğu dikkatleri çekerken, onu ise toplam 49 bin 641 kişi ile İstanbul izledi. İller içerisinde 3’üncü sırayı ise toplam 44 bin 500 gönül elçisi ile Çorum aldı. Gönül elçisi projesinde son sırada ise toplam 242 elçiye sahip olan Ardahan yer aldı. Listedeki en çok gönül elçisi bulunan ilk 10 ise sırası ile şunlar oldu; ‘Hatay, İstanbul, Çorum, Mersin, Tokat, Kırklareli, Balıkesir, Samsun, Adana ve Van’.
DOKTORDAN HEMŞİREYE, TERZİDEN MÜZİSYENE HER MESLEKTEN GÖNÜLLÜLER
Türkiye’de toplam olarak ise 690 bin 8 gönül elçisi bulunduğu bildirilirken, söz konusu gönül elçilerinin çeşitli meslek gruplarına ve uğraşlarına göre ihtiyaç sahiplerine hizmet verdikleri ifade edildi. Bunlardan bazılarının ise göz doktoru birisinin haftada bir gün çeşitli bakımevlerinde ücretsiz göz muayenesi yapması, bir terzinin haftada 1 gün 3 şiddet mağduru kadına terzilik öğretmesi, bir hemşirenin 2 yaşlının evine giderek rutin bakımlarını sağlaması, bir müzisyenin 3 çocuğa saz çalmasını öğretmesi, bir emekli avukatın koruyucu ailelik yapması olarak belirtildiği kayıtlara geçti. HABER: KAAN AKBAŞ