Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları: 'İsrail'in İnsanlık Suçları Yargılanmalı'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, uluslararası alanda yaşanan acımasız olaylara karşı bir basın açıklaması yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları: 'İsrail'in İnsanlık Suçları Yargılanmalı'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, uluslararası alanda yaşanan acımasız olaylara karşı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, özellikle İsrail’in Filistinli sivillere yönelik saldırıları ve şiddeti kınandı.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları: 'İsrail'in İnsanlık Suçları Yargılanmalı'

Son günlerde İsrail tarafından gerçekleştirilen ve kadın, çocuk, yaşlı demeden hedef alan saldırıların insanlık onurunu zedelediği vurgulandı. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, bu saldırıların 300 günü aşkın süredir devam ettiğine dikkat çekerek, uluslararası hukukun bu konuda yetersiz kaldığını ifade etti.

Açıklamada, İran'da düzenlenen yeni Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı ve Filistin Ulusal Yönetiminin ilk başbakanı İsmail Haniye’ye yönelik düzenlenen saldırı ve şehit edilmesi de şiddetle kınandı. Haniye’nin şehit edilmesi, tüm insanlık için büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, yaşanan olayların sadece gözyaşı ve dualarla geçiştirilemeyeceğinin altını çizdi. Adalet talebinde bulunmak ve eyleme geçmek gerektiğini vurgulayan kuruluş, şu adımları önerdi:

Yerli ve uluslararası düzeyde, İsrail ordusunun ve destekleyici güçlerinin adalet önünde hesap vermesi için tüm çabaların desteklenmesi.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen, İsrail’in insanlık suçlarına iştirak eden yerli Siyonistlerin yargılanması için verilen teklifin takip edilmesi.

Filistin Dayanışma Platformu çadırındaki imza kampanyalarına destek verilmesi ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, tüm vatandaşları sorumluluk almaya ve insanlık onurunu savunmaya çağırarak, adaletin tecelli etmesi için gereken değişimi sağlamaya yönelik katkıda bulunmaya davet etti.